Esports Bàsquet / ACB 09/06/2023

L'Unicaja rescata la versió dels horrors del Barça (79-88)

L'equip blaugrana, estomacat per un rival molt més intens

Nikola Mirotic

BarcelonaAquest Barça és com els mals estudiants. Cada vegada que perd o fa un mal partit, diu que l'experiència li ha de servir d'aprenentatge, però mai interioritza la lliçó. Condemnat per un mal inici i incapaç de buscar un pla alternatiu, l'equip blaugrana va perdre contra l'Unicaja (79-88) i haurà de guanyar almenys un partit a Màlaga per no quedar eliminat (1-1). "No hem sigut consistents. Hem estat inspirats en alguns moments, però no hem fet el nostre joc", va analitzar Sarunas Jasikevicius.

L'Unicaja va aprofitar l'apatia inicial del Barça per construir-se una diferència de 13 punts al Palau Blaugrana (1-14), on els locals van necessitar sis minuts per anotar la seva primera cistella. Una vegada va tocar fons, el conjunt català va començar a competir amb la intensitat necessària i va ser capaç d'arribar al descans amb el marcador igualat (37-40).

Animat per Nico Laprovittola, el Barça va arribar a obtenir una diferència de 5 punts (54-49), però va ser aleshores quan va aparèixer la versió més sòlida i intensa de l'Unicaja, un rival que va jugar al límit del reglament i que va treure de polleguera l'equip blaugrana. Incapaç d'ajustar-se al criteri arbitral, el conjunt català va arribar al tram final en una situació límit (64-80).

Badalona agafa el relleu

La semifinal entre el Joventut i el Madrid es trasllada aquest dissabte (18.30 h, Movistar + Deportes) a Badalona. El Palau Olímpic presentarà la millor entrada de la temporada per intentar empènyer la Penya a la segona victòria de l'eliminatòria (1-1).