Bàsquet - Lliga Endesa

L'idioma de moda al vestidor del Barça: l'Instant Replay de l'ARA

Tomás Satoransky i Jan Vesely liderar el triomf blaugrana a la pista del Río Breogán

2 min
Roger Grimau i Jan Vesely, després del partit

BarcelonaUn grup d'aficionats txecs van inundar les cadires VIP del Palau Blaugrana divendres durant el partit de l’Eurolliga contra el Panathinaikòs. La presència de compatriotes, molts d’ells amb samarretes de la selecció, va animar Tomás Satoransky i Jan Vesely, que van liderar el triomf del Barça a la pista del Río Breogán (63-79). El base va sumar 7 punts i 7 assistències, i el pivot va acabar amb 14 punts i 7 rebots. L’últim quart de l’equip català va ser molt solvent i va servir per assegurar una victòria que dona tranquil·litat. Sense Nico Laprovittola ni Rokas Jokubaitis, que continuen de baixa, el txec és l'idioma de moda al vestidor culer.

Rúben Prey, felicitat pels seus companys

La versió més extrema del bressol aconsegueix un impossible

El Joventut va aconseguir una victòria inesperada en un dels partits més complicats de la temporada. La Penya es va sobreposar a les baixes de Chinanu Onuaku (contracte rescindit), Kenny Chery (problemes burocràtics) i Andrés Feliz, Ante Tomic i Vladimir Brodziansky (lesió) per superar el València Basket (80-76). Carles Duran va accentuar la seva aposta pels joves, que van rendir a un nivell excels contra un rival d'Eurolliga. "És el nostre ADN. Des que hi soc jo, això no és un problema", va dir l'entrenador de l'equip verd-i-negre. L'actuació de DeShaun Thomas va ser el complement perfecte per als joves del planter.

Ludde Hakanson, base de l'UCAM Múrcia.

El net de Mister Basketball, botxí del Baxi Manresa

El Baxi Manresa va perdre a la pista de l'UCAM Múrcia (87-74). El botxí de l'equip bagenc va ser Ludde Hakanson, que va anotar 24 punts amb una sèrie de 6 de 7 en triples. El base, que es va formar a La Masia del Barça, és net d’Egon Hakanson, conegut com a Mister Basketball i considerat un dels millors jugadors de la història del bàsquet suec. A més, és fill d’Olle Hakanson, que també va arribar a ser internacional amb la selecció sueca. "Ens han superat amb molta claredat en alguns moments decisius del partit. Hem de reconèixer que han sigut millors que nosaltres", va dir Pedro Martínez, entrenador de l'equip bagenc.

La doble alegria d'un aficionat gironí

Pamplona i Palència estan separades per 300 quilòmetres. Això no va ser obstacle perquè dissabte un aficionat veiés en directe tant el triomf del Girona de futbol contra l'Osasuna (2-4) com la victòria del Bàsquet Girona contra el Zunder Palència (76-80). El bo d'en Bernat va tenir temps de fer-se una fotografia amb Sergi Martínez, un dels herois de la nit. L'aler català va capturar 13 rebots contra un rival directe per evitar el descens. Cinc victòries en vuit partits certifiquen un gran inici de temporada. “Hem jugat un bon partit, hem aconseguit sobreposar-nos a l’ambient de Palència i finalment hem tingut encert”, va opinar Salva Camps.

stats