Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 07/11/2021

La Penya, la quarta tribu de Derek Willis

L’aler pivot és un nadiu americà que es va criar en una reserva

2 min
Derek Willis

BadalonaLa història de Derek Willis, jugador del Joventut de Badalona, té molt de suc. És un nadiu americà descendent de tres tribus diferents: pawnee, creek i arapaho del sud. “Quan era petit vaig viure a la reserva més gran de tot Amèrica: Wind River. Van fer una pel·lícula sobre ella, però no s'hi assembla gens. La meva mare pertany a tres tribus, i jo també. Si ho comparem amb altres llocs, la gent viu en una situació de pobresa. Per sort, casa meva era una granja i era una llar decent”, diu l’aler pivot, que dissabte no va poder evitar la derrota a la pista del València Basket. La seva actuació, amb 12 punts i 9 rebots, va tornar a ser notable, especialment durant la segona meitat.

“Tot i que ara m’he fet gran, aprecio més els meus orígens. Em sento orgullós de saltar a la pista i saber que soc un dels pocs nadius americans que juguen a bàsquet de manera professional”, explica amb orgull aquest jugador verd-i-negre, que porta alguns tatuatges per recordar els seus orígens. Willis és un tipus especial. Tant, que va demanar matrimoni a la seva nòvia durant la Senior Night de la NCAA en un pavelló on hi havia 23.500 persones. “Vaig tenir la idea i em va semblar que era el moment adequat. Vaig parlar amb l’entrenador, John Calipari, i va al·lucinar. Es va emocionar molt. Volia fer mil coses, però jo li vaig dir que preferia fer-ho de manera senzilla”, recorda.

Derek Willis defensant una jugada de Jaime Pradilla.

Willis i la seva dona s’han adaptat molt bé a la Penya. “Els aficionats són molt afables. Valorem molt que a Badalona ens facin sentir com a casa. La meva dona treballa en temes de màrqueting en xarxes socials i sempre està publicant coses a Instagram i TikTok. Sovint em demana gravar vídeos, però jo li dic que estic cansat. El que més em costa és disfressar-me”, diu el jugador, que està tenint un gran rendiment amb la samarreta del Joventut de Badalona. Dissabte va protagonitzar la jugada més espectacular de la jornada. “Sento que el meu joc evoluciona. A Europa estic jugant més com a interior. A les estadístiques es veu, cada vegada tiro menys de tres. Estava etiquetat com a triplista, però de mica en mica he anat expandint el meu joc”, resumeix.

Nikola Mirotic.

El Barça no falla

Per la seva banda, el Barça no va fallar a Fontes do Sar, on va superar el Monbus Obradoiro (65-79). L'equip blaugrana es manté invicte a la Lliga Endesa, i ja acumula nou victòries en nou partits. Nikola Mirotic, Nico Laprovittola i Brandon Davies van ser els jugadors més destacats. Sarunas Jasikevicius va tenir la baixa de Cory Higgins, amb una lumbàlgia. El conjunt català va iniciar el partit amb molta concentració i això li va servir per construir-se una diferència de 15 punts (13-28), però el rival gallec va reaccionar abans d'arribar al descans (36-39). L'aportació de Laprovittola va ser decisiva en un tercer quart en què els visitants van recuperar el seu avantatge i van deixar el matx vist per a sentència (49-65).

stats