Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 19/04/2019

Clatellada tàctica del Barça Lassa

El plantejament defensiu de Svetislav Pesic se li entravessa a l'Anadolu Efes (72-74)

i
Ádám Hanga en acabar el partit

BarcelonaVictòria per ressuscitar les opcions d’un sòlid Barça Lassa que té pitjor plantilla però millor entrenador. L’equip blaugrana va endur-se el triomf en un partit de màxima dificultat a la pista de l’Anadolu Efes (72-74). El gran heroi culer va ser Ádám Hanga, que va anotar 17 punts i la cistella decisiva. “Ha sigut un partit difícil, però nosaltres hem aconseguit empatar l’eliminatòria i ara intentarem sentenciar la classificació a Barcelona”, va assegurar l’aler. “Hem mantingut la concentració contra un rival que ha jugat un gran bàsquet i hem aconseguir guanyar en una pista molt difícil. Mai hem perdut la continuïtat”, va resumir Svetislav Pesic. La tàctica del tècnic serbi, que va proposar canvis defensius cada vegada que hi havia un bloqueig directe del rival, va tenir una incidència clau. L’estratègia se li va entravessar al conjunt turc.

A diferència dels tres precedents d’aquesta temporada, la posada en escena del Barça Lassa va ser molt bona. Animat pels canvis defensius proposats per Pesic, que van alterar el joc ofensiu de l’Anadolu Efes, l’equip blaugrana va aconseguir una diferència de nou punts (17-26). Pau Ribas va ocupar amb èxit el lloc de Kyle Kuric en la rotació exterior dels visitants. La reacció del conjunt turc es va traduir en un 13-4 que va empatar el marcador (32-32). “La defensa ens ha permès imposar el nostre ritme en els primers 20 minuts”, va reconèixer el tècnic serbi, que va arribar al descans amb un avantatge de quatre punts (34-38).

L’Anadolu Efes va arrencar el tercer quart amb energies renovades i això li va permetre aconseguir una renda de set punts (54-47), però el joc del Barça Lassa no es va diluir i l’equip blaugrana va arribar a l’últim període amb la situació controlada. Dos triples de Hanga i Pangos van atorgar una renda de set punts al conjunt blaugrana (61-68). Quan ja assaboria la victòria, un parcial de 8-0 en tan sols 90 segons va redibuixar l’escenari del partit (72-71). La recta final de Vasilije Micic va evitar que el conjunt culer obrís una escletxa definitiva en el marcador i el partit va arribar empatat a l’últim minut, quan Hanga va anotar la cistella decisiva. Els intents d’evitar la victòria visitant de Krunoslav Simon, que va fallar un triple, i Adrien Moerman, que va perdre una pilota, no van tenir èxit i l’eliminatòria arribarà empatada al Palau Blaugrana (1-1).