LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 21/07/2015

El Barça Lassa anuncia la incorporació de Moussa Diagne

El pivot senegalès, de 22 anys i 2.11 d'alçada, ha firmat per les properes tres temporades amb el conjunt blaugrana

Ara
1 min
Moussa Diagne, nou jugador del Barça Lassa de bàsquet / FCB

BarcelonaEl Barça Lassa de bàsquet ha confirmat aquest dimarts el fitxatge de Cheick Moussa Diagne, que defensarà la samarreta blaugrana els propers tres anys. El pivot senegalès, nascut a Guediawaye fa 22 anys i de 2.11, arriba a Barcelona després de jugar cinc temporades a Espanya. El seu primer equip, en categoria júnior i amb el que hi va jugar dues temporades, va ser el Baloncesto Torrejón (Temporades 2011/12 i 2012/13). Després va jugar a LEB Plata a l’Àvila (2013/14) i aquella mateixa temporada ja va debutar amb el Fuenlabrada a l’ACB. Les dues darreres temporades ha jugat a la Lliga Endesa amb el mateix Fuenlabrada.

El segon senegalès al primer equip

Moussa Diagne es converteix en el segon jugador d’origen senegalès que jugarà sota les ordres de Xavi Pascual. El primer va ser Boniface Ndong, que va estar les temporades 2009/10, 2010/11 i 2011/12.

El senegalès més recent, però, que ha participat també força a les pretemporades i ha tingut un paper important al segon equip ha estat Papa Abdoulaye Mbaye (4 partits amb el primer equip). Un altre senegalès que han tingut un pas testimonial pel primer equip, sent jugador del segon equip va ser Mamadou Samb, que fins i tot va debutar amb la samarreta blaugrana a l’Eurolliga (Temporada 2008/09 contra el Zalgiris).

Destaca contra els grans

Diagne és un jove jugador, encara per polir, però que ja ha demostrat que no s’arronça a l’hora de jugar contra els millors. Dues de les actuacions més destacades de la temporada les va fer contra els dos grans de la Lliga Endesa, contra el Reial Madrid (Jornada 6; 23 minuts; 11 punts; 11 rebots) i contra el FC Barcelona (Jornada 8; 27 minuts; 11 punts).

stats