Bàquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 31/03/2019

El Barça Lassa exhibeix múscul contra el Baxi Manresa

L’equip blaugrana sentencia el duel català en tan sols 15 minuts (107-71)

àlex Gozalbo
3 min
El Barça Lassa exhibeix múscul contra el Baxi Manresa

BarcelonaEl Barça Lassa va exhibir múscul contra el Baxi Maresa (107-71). L’equip blaugrana va sentenciar el duel català en uns primers 15 minuts en què va aconseguir una diferència de 32 punts i es va assegurar la seva participació als play-off de la Lliga Endesa. El conjunt culer, que va anotar nou triples a la primera meitat, va fer un partit molt complet contra un rival que va expulsar de la pista. “Hem invertit molta energia en els primers 10 minuts. L’equip estava molt motivat i des de la defensa hem millorat la confiança”, va opinar Svetislav Pesic, entrenador del Barça Lassa. El tècnic va fer debutar Aleix Font a la Lliga Endesa. El jove es va fer notar amb 7 punts. “Ha jugat un partit molt sòlid. És important per a la seva motivació. És el líder del segon equip, que juga en una lliga molt competitiva. Ha d’aprendre la responsabilitat en el joc. S’entrena amb el primer equip i estem molt contents de la seva evolució. És un jugador que ha de millorar físicament i en defensa. La paciència del jugador és important, però ell és un bon noi, molt intel·ligent”, va explicar.

Thomas Heurtel i Aleix Font

“No sé si és el nostre millor moment de la temporada. Hem de jugar sempre al límit perquè a la Lliga Endesa ens esperen molts partits importants. La sensació és positiva, però ens fa l’efecte que encara podem millorar”, va recordar Pesic. Cinc jugadors del Barça Lassa van fer 10 o més punts en un partit en què l’equip blaugrana va aconseguir la seva millor anotació ACB de la temporada. L’eficàcia de Chris Singleton (5/7 en triples) i Kyle Kuric (3/3) va ser un maldecap per al conjunt visitant, que va patir una derrota impròpia de la bona temporada que està fent.

Un càstig que no fa justícia

La posada en escena del Barça Lassa, que va tenir les baixes d’Ádám Hanga i Kevin Seraphin, va deixar fora de combat el Baxi Manresa. L’equip blaugrana va anotar nou triples durant una primera meitat, en què va sumar 59 punts i va deixar el partit vist per a sentència (59-20). “Hem aguantat tres minuts de partit contra un equip que sabíem que era millor que nosaltres i ens ha passat per sobre. L’encert del Barça a l’inici ha sigut habitual i no hem tingut la capacitat anímica de competir. Hem fet un molt mal partit. No hem estat bé i no hem trobat un joc fluid”, va explicar Joan Peñarroya. L’entrenador del Baxi Manresa va reconèixer la superioritat del rival. “La sensació és que ens han escombrat. Hem de competir millor del que ho hem fet avui. El partit ha quedat trencat. És un dia dur i complicat, un dia de reflexió. Espero una resposta de l’equip”, va assegurar.

Tot i la gran diferència en el marcador, l’equip local va continuar pressionant en defensa fins al xiulet final. “El Barça no para mai i nosaltres no hem estat a l’altura física i de duresa que ens ha marcat el rival. Hauríem d’haver afrontat el partit d’una altra manera. Estem decebuts”, va afegir l’entrenador del Baxi Manresa, que ja pensa en el següent partit d’un equip que, tot i les últimes tres derrotes consecutives, continua en posicions de play-off.

La segona part del partit jugat al Palau Blaugrana va ser un tràmit i, tot i els canvis defensius del Baxi Manresa, el partit no va modificar el seu guió i el Barça Lassa va seguir esclafant un rival al qual se li va fer llarg l’enfrontament. Pesic va aprofitar l’avantatge en el marcador per donar descans a alguns jugadors, com Ante Tomic, i controlar molt la càrrega de minuts d’una plantilla que arribarà en forma als quarts de final de l’Eurolliga. Cap jugador culer va arribar als 25 minuts.

stats