El Barça signa un tercer quart que val un triomf (71-104)

La Penya rep aquest diumenge l'Iberostar Tenerife després de la junta d'accionistes

Gonzalo Romero
Tomic anota durant el tercer quart del partit contra el GBC

BarcelonaEl Barça Lassa de bàsquet ha fet aquest dissabte els deures signant la victòria a la pista del Delteco GBC (71-104). Resultat d’ofici, suat, construït des d’un tercer quart ratllant l’excel·lent. Els blaugranes han estat espessos en defensa. Els atacs han portat la iniciativa, i han dibuixat un partit de molts punts, de moltes alternatives (47-48 al descans). El temps de vestidors ha reorganitzat l’equip de Svetislav Pesic, que ha fet rotacions i tancat files. L’èxit del conjunt del Palau Blaugrana passa per ser intens. Va ser el tret que va marcar el canvi entre l’etapa de Sito Alonso i la de l’entrenador serbi. Les desconnexions, més enllà de cedir marge en el marcador, desdibuixen el Barça, que encara no juga de memòria. Els automatismes es van instaurant sobre la marxa, a ratxes.

L’equip demostra en ocasions que s’ha aprés el llibre d’estil. El tercer quart contra el GBC n’és una prova. Els visitants han deixat en 7 punts els bascos i han transformat 34 punts repartint la responsabilitat, sense un jugador clarament en ratxa (Thomas Heurtel 14 punts, Adam Hanga 16 i Chris Singleton, més decisiu, 11). Amb 54-82 Pesic ha pogut moure la banqueta. La segona i fins i tot la tercera unitat, la dels minuts de les escombraries, han mantingut el nivell. Els culers continuen líders de la Lliga Endesa.

Partit i junta de la Penya

El Divina Seguros Joventut juga aquest diumenge l’últim partit del 2018 al Palau Olímpic de Badalona contra l’Iberostar Tenerife (12.30 h, Movistar Deportes). Els verd-i-negres saltaran a la pista minuts després de la junta ordinària d’accionistes del club. Els principals punts de l’ordre del dia seran l’aprovació dels comptes anuals del primer curs de Juanan Morales a la presidència i el vistiplau del pressupost d’aquesta temporada. El Baxi Manresa, per la seva banda, visita la pista del Monbus Obradoiro (17.30 h, Movistar Deportes). Joan Peñarroya vol sumar una victòria més per afiançar-se a les posicions de Copa.