Bàsquet - Copa del Món
Esports  /  Bàsquet 02/09/2019

La falta de punteria no desacredita la selecció espanyola contra Puerto Rico (63-73)

L'equip entrenat per Sergio Scariolo s'ha assegurat la classificació

2 min
Ricky Rubio i Gary Browne

BarcelonaEspanya, Itàlia, Sèrbia, l’Argentina, Rússia i Polònia van assegurar-se el bitllet per disputar la segona fase de la Copa del Món de bàsquet. La selecció espanyola va superar Puerto Rico (63-73) en un partit poc brillant. Més irregular que contra Tunísia i sense encert en el tir exterior, el combinat entrenat per Sergio Scariolo va trigar a allunyar un rival que va saber imposar el seu ritme caòtic. Marc Gasol i Ricky Rubio van tenir un paper destacat en el triomf.

Espanya va tenir problemes amb el llançament exterior durant una primera meitat molt igualada (35-36). Sense continuïtat en el joc, els jugadors de l’equip espanyol van trigar a construir-se una bona diferència de punts. Cada accelerada va anar acompanyada d’una reacció de Puerto Rico. La recta final del tercer quart va servir per obrir la primera escletxa important al marcador (43-57). Amb el resultat favorable, el joc de la selecció espanyola va guanyar consistència. Quan el partit semblava sentenciat, Puerto Rico va ajustar el marcador i va afegir emoció a la recta final dels 40 minuts (63-69).

Marc Gasol: “Hem de millorar”

Malgrat la victòria i la classificació, els jugadors de la selecció espanyola van fer autocrítica pel mal joc d’ahir. “Hem de millorar, però de manera positiva. No tenir ansietat. Que la pilota no entri no ha de provocar després una errada en defensa, perquè això sí que és pitjor. Cal tenir confiança i ajudar-nos entre els companys perquè l’error és part de la vida i de l’esport”, va opinar Marc Gasol. El pivot català va assegurar que entén les crítiques rebudes. “Un no sempre està al nivell que desitja o al nivell ideal, però cal ser-hi i ja està. S’ha de donar el màxim i posar tot el que es té a disposició de l’equip”, va sentenciar.

stats