Copa del Món

Un genial Pau Gasol lidera la millor versió de l'amfitrió (63-82)

La selecció espanyola tomba el Brasil i es manté invicta

La selecció espanyola ha superat aquest dilluns la primera prova de foc a la Copa del Món de bàsquet i ha superat el Brasil (63-82), un dels dos únics rivals amb potencial per contrarestar el seu joc interior. Pau Gasol, que ha sumat 26 punts (3/5 en triples) i 9 rebots, ha tingut un paper clau en el primer i el tercer període. El català ha liderat la millor versió d'un equip amfitrió que es manté invicte.

Motivada per una sortida en tromba de Pau Gasol i Joan Carles Navarro, dos jugadors que mantenen el seu esperit competitiu intacte, la selecció espanyola ha arrencat amb els seus millors deu minuts dels últims dos anys, des dels Jocs Olímpics de Londres. El combinat que entrena Juan Antonio Orenga ha anotat 30 punts en un únic període i ha aconseguit una renda de 18 punts (12-30). Atacs ràpids i encert exterior han estat la recepta utilitzada per sorprendre un rival que ha trigat en ressuscitar.

La reacció brasilera, que ha coincidit amb l'entrada de la segona unitat de l'equip espanyol, ha arribat gràcies a un enduriment del seu joc defensiu i a una millor lectura dels seus llançaments des del perímetre. L'equip de Marcelinho Huertas ha anotat amb major regularitat i, a més,ha reduït  a la meitat la producció ofensiva espanyola (32-45).

L'accelerada definitiva ha arribat després del descans, quan un polivalent Pau Gasol ha tornat a tenir un protagonisme desequilibrant i la selecció espanyola ha superat la renda dels 20 punts (40-61). L'aler pivot català ha dominat el joc des de tots els racons de la pista.

La selecció espanyola, que aquest dimarts descansarà, tancarà la primera fase de la Copa del Món jugant dimecres contra França i dijous contra Sèrbia. Els dos partits estan programats a les 22 hores i seran emesos per Cuatro.