Esports Bàsquet 11/06/2016

Els Warriors se situen a un triomf de revalidar l'anell de campions (97-108)

Pep Guardiola ha presenciat la victòria dels vigents campions en directe

LeBron James i Stephen Curry

BarcelonaEls Golden State Warriors han aconseguit la victòria contra els Cleveland Cavaliers (97-108) en el partit més igualat de les finals de la NBA i s'han situat a un triomf de revalidar el seu anell de campions (3-1). Els visitants han anotat 17 triples, una xifra rècord.

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, ha presenciant el partit. Abans de començar, l'expreparador del Barça i del Bayern Munic ha parlat amb Jordi Fernández, tècnic dels Canton Charge (D-League).

Els 'splash brothers' han tingut una actuació clau en el triomf visitant. Stephen Curry ha anotat 38 punts amb 7 triples. El seu company Klay Thompson ha acabat amb 25 punts.

Kyrie Irving (34 punts) i LeBron James (25 punts, 13 rebots i 9 assistències) han estat els millors jugadors dels Cavs. Després de perdre's el tercer partit, Kevin Love ha reaparegut, però ho ha fet com a jugador suplent, fet que no passava des del 2010.

La primera part del partit ha tingut molts canvis en el marcador i ha acabat amb un avantatge de cinc punts a favor dels Cavs (55-50). Els locals han arribat a tenir una renda de vuit punts, però els Warriors han reaccionat i a cop de triple han capgirat el marcador.

El partit ha arribat igualat als últims minuts, quan els Cavs s'han quedat sense forces ni idees contra un rival amb més facilitat anotadora. Els jugadors importants de l'equip local han arribat molt carregats de minuts al tram decisiu.

A 1 minut i 12 segons del final, ha saltat al parquet un espontani amb un missatge en contra de Donald Trump, però ràpidament ha estat reduït pels responsables de seguretat.

El cinquè partit de les finals de la NBA es disputarà a Oakland la nit de dilluns a dimarts (03.00 h, Cero i Canal+ Deportes).