Eurobàsquet
Esports Bàsquet 08/09/2015

Marco Belinelli destrossa Espanya a l'Eurobàsquet (98-105)

L'italià ha anotat set triples i ha provocat la segona derrota de la selecció espanyola

Sergi Llull i Marco Belinelli

BarcelonaSegona derrota d'Espanya a l'Eurobàsquet. Marco Belinelli (27 punts amb 7/9 triples) ha destrossat el combinat de Sergio Scariolo amb una actuació memorable i Itàlia s'ha endut la victòria a Berlín (98-105). Danilo Gallinari (29 punts) també ha tingut una actuació encertada.

El 'partidàs' de Pau Gasol s'ha quedat sense premi. El català ha acabat amb 34 punts, 10 rebots i 5 assistències.

Pau Gasol ha sostingut la selecció espanyola durant un primer període en què el pivot català ha anotat 12 punts i ha obligat Itàlia a cometre moltes faltes personals. De fet, el combinat de Simone Pianigiani ha utilitzat aquestes infraccions com a recurs habitual. La tàctica li ha servit per aconseguir una renda de 5 punts (24-29) a l'inici del segon quart.

Durant molts minuts, Itàlia ha portat de corcoll la defensa de la selecció espanyola amb un estil ofensiu atípic, basat en la circulació exterior de pilota i el llançament de tres punts. Tot i això, el combinat entrenat per Sergio Scariolo ha sabut imposar la seva personalitat, dominar la 'pintura' i arribar al descans amb un avantatge de tres punts (45-42). Els jugadors suplents han aportat 21 dels 45 punts de l'equip en els primers 20 minuts.

Vuit punts consecutius de Marco Belinelli han animat Itàlia, que s'ha apuntat un parcial de 0-15 a l'inici del tercer període (47-57). El jugador dels Sacramento Kings ha dinamitat el partit amb un quart de gran encert en què ha sumat 17 punts.

Espanya ha arribat als últims set minuts i mig amb un desavantatge de 13 punts (68-81) i mai ha donat sensació de capgirar el resultat.

La selecció espanyola juga aquest dimecres (21 hores, Cuatro) contra Islàndia, un rival que acumula tres derrotes en tres partits, però que va competir molt bé contra Alemanya i Itàlia. Aquest dimarts, en canvi, ha perdut de manera contundent contra Sèrbia (93-64). El combinat de Sasha Djordjevic és manté com a líder invicte del grup.