Copa del Rei ACB 2015
Esports Bàsquet 21/02/2015

El Fiatc Joventut marxa de la Copa del Rei amb l'orgull intacte (83-100)

La Penya cau derrotada contra un Reial Madrid que perdia per sis punts al descans

Demond Mallet / EFE

BadalonaEl Fiatc Joventut ha quedat eliminat aquest dissabte de la Copa del Rei (83-100), competició de la qual va marxar amb l’orgull intacte. La Penya ha posat el Reial Madrid contra les cordes, però ha acabat derrotada. Un parcial de 2-20 a l’inici del tercer quart ha condemnat un equip verd-i-negre que mai s'ha rendit i que durant molts minuts ha captivat amb el seu joc.

L’èxit del Fiatc Joventut, que ha completat una primera part de la temporada història, té a veure amb la suma de molts factors. El club ha apostat per una barreja de jugadors veterans, que estan molt compromesos i saben transmetre el que significa portar la samarreta de la Penya, i joves, que aporten il·lusió i aire nou a un projecte engrescador. A més, Salva Maldonado ha sabut trobar un estil de joc ràpid que ha captivat tothom. El tècnic proposa atacar els rivals en els primers segons de cada possessió i bombardejar-lo amb molts llançaments de tres punts. La idea funciona.

Albert Miralles ha jugat amb una luxació a un dit de la mà i Goran Suton, sense estar recuperat d’un esquinç de turmell. Altres companys, com Sitapha Savané, ho han fet amb moltes molèsties físiques. Tot i això, el Fiatc Joventut ha competir molt bé durant 20 minuts. Després no ha tingut forces per a més i ha estat superat per un Reial Madrid que torna a fer patxoca i que aquest diumenge buscarà reeditar el seu títol.

El Reial Madrid ha intentat intimidar el Fiatc Joventut amb una bona sortida (5-10), però la Penya no s'ha deixat impressionar i va capgirar el marcador amb un parcial de 8-0 (13-10). Tot i els triples de l’equip blanc, vuit en els primers 20 minuts, el conjunt verd-i-negre ha ofert una exhibició de com atacar i ha arribat al descans amb 52 punts anotats i una renda de sis punts contra el vigent campió (52-46).

La segona meitat ha començat amb un parcial 2-20 que va decidir el segon finalista. El Reial Madrid ha aconseguit una renda còmoda i, quan el partit fa baixada, és un equip molt difícil de discutir. Pablo Laso ha donat amb la tecla, ha apujat el nivell defensiu i ha distribuit amb encert el protagonisme ofensiu dels seus jugadors. Tot i això, la Penya ha lluitat fins al final amb orgull i caràcter, dos requisits que dignifiquen la seva derrota.