LLiga Endesa
Esports Bàsquet 21/06/2014

Un espitós Reial Madrid supera el Barça i empata la final de la Lliga Endesa (87-78)

Un bon Barça no evita el triomf de l'equip local

Nikola Mirotic i Maciej Lampe / ACB PHOTO

BarcelonaEl Barça no ha pogut repetir la gesta de dijous i ha caigut derrotat a la pista d'un espitós Reial Madrid que aquest dissabte ha empatat la final de la Lliga Endesa (1-1). L'equip blaugrana ha estat superat per un rival blanc que ha intensificat tots els aspectes que tenen a veure amb el desig, sobretot la defensa i el rebot. Rudy Fernández ha completat una bona actuació i Pablo Laso, a més, ha sabut sobredimensionar el paper d’un Salah Mejri que ha dominat les dues zones de la pista.

L’equip local ha jugat amb la necessitat de guanyar. El visitant, amb el coixí de la primera victòria. Tot i això, el Barça no ha perdut la concentració i ha competit molt bé, però no ha tingut tenir el mateix nivell d’encert que dijous, sobretot des de la línia de 6,75 metres.

Empès per la necessitat de netejar la seva imatge i igualar la final, el Reial Madrid ha necessitat menys de deu minuts per aconseguir una renda de 12 punts contra un Barça que ha tingur problemes amb el seu joc interior. Joey Dorsey ha arribat al descans amb tres faltes personals i Ante Tomic, amb dues. Xavi Pascual s'ha vist obligat a reinventar Erazem Lorbek com a pivot, però el seu equip mai ha pogut controlar el rebot. L'equip blanc, que ha recuperat Dontaye Draper, lesionat des del mes d’abril, ha arribat al descans amb un avantatge de 10 punts (40-30).

El Barça, que ha arribat a perdre per 15 punts de diferència durant el tercer període, ha sabut esperar el seu moment per reduir l’avantatge local. Xavi Pascual ha introduit algunes variants defensives que han incomodar els jugadors de Pablo Laso. Joan Carles Navarro i, sobretot, Brad Oleson han aprofitat l’absència per lesió de Rudy Fernández per apropar-se a quatre punts de distància, però el Reial Madrid ha sabut reaccionar amb maduresa per evitar-se problemes i assegurar-se la victòria.