NBA
Esports Bàsquet 15/06/2015

Uns inspirats Warriors, a una victòria de l'anell de campions de la NBA (104-91)

LeBron James s'ha apuntat un nou triple-doble, però no ha pogut evitar la derrota

Stephen Curry / EFE

Barcelona40 anys després del seu últim títol (1975), els Golden State Warriors estan a una victòria de guanyar l'anell de campions de la NBA (3-2). L'equip d'Stephen Curry, que ha anotat 37 punts, ha superat els Cleveland Cavaliers (104-91) en un partit preciós, molt intens i ple de canvis en el marcador.

Un titànic LeBron James s'ha apuntat un nou triple-doble (40 punts, 14 rebots i 11 assistències), però no ha pogut evitar la derrota. El partit s'ha jugat sense pivots. Andrew Bogut, titular durant tota la temporada, s'ha quedat sense ni tan sols saltar a la pista i el local Festus Ezeli i el visitant Timoféi Mozgov han tingut una presència testimonial.

Els Cavs han començat perdent moltes pilotes i patint per aturar Draymond Green, que ha anotat 10 dels primers 14 punts d'uns Warriors que han iniciat el partit amb una renda de sis punts. La reacció visitant ha arribat quan David Blatt ha tret de la pista Timoféi Mozgov, imitant la tàctica d'Steve Kerr i jugant sense pivot.

LeBron James i J. R. Smith, que s'han combinat per anotar 34 punts en la primera meitat, han liderat un conjunt que s'ha construït una renda de set punts (30-37). Impulsats per un parcial de 8-0 i pels triples d'Stephen Curry, els Warriors han aconseguit capgirar el marcador abans del descans (51-50).

Els Warriors han aconseguit una renda de sis punts (75-69), però els Cavs s'han encomanat a un immens LeBron James per capgirar el marcador (79-80). La segona accelerada, a tres minuts del final, ha estat definitiva i ha deixat el rival sense resposta possible. El parcial final ha estat de 25-11 i el partit ha acabat amb 104-91.

El sisè partit de les finals es disputarà la nit de dimarts a dimecres (3 hores, Canal + 1 i Canal + Deportes). Si és necessari, el setè partit es jugarà la nit de divendres a dissabte.