Lliga Catalana ACB
Esports Bàsquet 10/10/2013

El Barça no deixa anar la Lliga Catalana ACB (85-73)

L'equip blaugrana supera per cinquè any consecutiu el Fiatc Joventut a la final

GironaTrenta-tres anys després de guanyar la primera edició de la Lliga Catalana ACB, el Barça ha sumat aquest dijous el seu dissetè títol de la competició en superar el Fiatc Joventut (85-73) en una final que ha omplert les graderies de Fontajau (4.550 espectadors). La victòria no és sinònim de res ja que tan sols en un 43% dels casos l’equip blaugrana la remata guanyant la Lliga Endesa, però confirma l’hegemonia d’un equip blaugrana que ha dominat les últimes cinc edicions del torneig, totes amb la Penya com a rival a la final.

Empès per un descarat Guillem Vives, que ha anotat 14 punts en els primers 10 minuts, el Fiatc Joventut ha protagonitzat un inici inesperat a Girona, on ha obtingut una renda de 12 punts en tan sols quatre minuts. Com si d’una beguda efervescent es tractés, la Penya ha anat perdent força amb el pas dels minuts contra un Barça que no ha trigat gaire en redreçar la situació.

La majoria de rivals de l’equip blaugrana poden competir-li de tu a tu durant 10 o 15 minuts, però acostumen a defallir amb el pas dels minuts. El conjunt que entrena Xavi Pascual, que no ha pogut comptar amb Víctor Sada, Brad Oleson i Erazem Lorbek, s'ha allunyat en el marcador gràcies a un segon període en què ha anotat 34 punts. Álex Abrines, que ha sumat 14 punts en aquest quart, ha acaparat bona part del protagonisme ofensiu.

La final ha quedat sentenciada en un tercer quart en què el Fiatc Joventut tan sols ha anotat 4 punts.

Álex Abrines, que ha acabat amb 19 punts, ha sigut designat com a millor jugador (MVP) d'una final en què Guillem Vives ha sumat 22 punts i 27 de valoració.