BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 27/09/2019

Estrena aigualida a Badalona

Després d’una bona primera meitat, el Joventut perd el fil del partit contra el Madrid (69-88)

i
Nico Laprovittola, exjugador del Joventut de Badalona, amb la samarreta del Reial Madrid.

BadalonaEl Joventut de Badalona va estrenar la temporada amb una derrota contra un Reial Madrid que va saber imposar el seu ritme durant una segona meitat que se li va fer llarga a l’equip verd-i-negre (69-88). Després de competir bé durant 20 minuts, la Penya es va enfonsar contra el vigent campió de la Lliga Endesa. Tot i la derrota, el conjunt català va tenir fases de bon joc que van recordar les sensacions d’una temporada passada històrica en què es va assegurar la seva participació a l’Eurocup. La poca punteria des de la línia de 6,75 metres es va convertir en una llosa per als locals, que van fallar 22 dels 25 triples que van intentar.

El Reial Madrid, que segurament és l’equip de la Lliga Endesa que a aquestes altures de la temporada té més bon ritme competitiu, va trigar a trencar el partit a Badalona. Pablo Laso va apostar per Usman Garuba com a titular, deixant clar que la profunditat de la plantilla li permet decisions inesperades com aquesta. Els primers minuts va centrar el joc ofensiu en Jaycee Carroll, que durant el segon quart va cedir el testimoni anotador a Sergi Llull. Tot i aquest desplegament de mitjans, la Penya va saber igualar el seu ritme de joc per arribar al descans amb el partit obert (36-41). L’equip verd-i-negre, que tenia les baixes de Shawn Dawson i Conor Morgan, va sostenir la seva credibilitat en jugadors de la fiabilitat de Nikos Zisis, Klemen Prepelic o Luke Harangody. A més, Allen Omic va entendre perfectament quines eren les coses que necessitaven els seus companys sobre el parquet d’un Palau Olímpic que va tornar a fer patxoca. El poc encert des de la línia de tres punts va ser una de les poques notícies negatives del Joventut durant els primers 20 minuts.

El Reial Madrid, que va tenir la baixa de Rudy Fernández, tan sols va necessitar tres minuts de la segona meitat per construir-se una diferència de 10 punts (42-52). La Penya va començar a patir per mantenir el ritme de l’equip blanc sense perdre pilotes i mantenir el rigor en l’ocupació d’espais. La defensa del conjunt visitant va collar el Joventut, que va arribar a la recta final del tercer període amb un desavantatge de 18 punts (47-65).

Acostumat a fer exhibicions al Palau Olímpic amb la samarreta del Joventut, Nico Laprovittola va tenir una participació secundària amb el seu nou equip, el Reial Madrid. L’argentí, que va ser molt aplaudit pels aficionats de la Penya, va deixar el pes del partit en mans de companys com Facu Campazzo. Prepelic va acabar amb 19 punts i 5 assistències en una nit en què Omic (10 punts i 11 rebots) i Harangody (11 punts i 8 rebots) també van fer bons números. Carles Duran va poder comptar amb Simon Birgander, que havia acabat l’últim partit amb molèsties.

Nit de reconeixements

Abans de començar el partit, els jugadors del Joventut van fer el passadís d’honor al Reial Madrid, que diumenge es va proclamar campió de la Supercopa Endesa. El club verd-i-negre, a més, va aprofitar l’estrena de la Lliga Endesa al Palau Olímpic per homenatjar els jugadors campions de la Copa del Món formats al bressol badaloní. Un total de 7.024 espectadors van veure el partit en directe.

Exhibició de Mirotic contra l’Obradoiro

El Barça es va estrenar amb una victòria a Fontes do Sar (86-92), on el Monbus Obradoiro va exigir una versió concentrada de l’equip blaugrana. Nikola Mirotic (27 punts i 9 faltes rebudes) va encapçalar l’anotació del conjunt català en una tarda en què Àlex Abrines va tornar a disputar un partit oficial i Leandro Bolmaro va debutar a l’ACB. Tot i les baixes de tres directors de joc (Heurtel, Pangos i Ribas), els homes de Svetislav Pesic van contrarestar bé la proposta dels locals, que guanyaven a falta de cinc minuts i mig per al final.