Lliga Endesa
Esports Bàsquet 19/06/2014

Un Barça molt seriós guanya el primer assalt a Madrid en el play-off final de Lliga (93-98)

El segon partit es disputarà aquest dissabte al Palacio de los Deportes (22:00 hores, La1 i TV3).

Marta Campderrós

BarcelonaEl Barça ha guanyat el primer assalt contra el Reial Madrid en el play-off final de la Lliga Endesa amb un partit molt seriós, tant en atac com en defensa. El segon partit es disputarà aquest dissabte al Palacio de los Deportes (22:00 hores, La1 i TV3).

No han pogut començar millor les coses per al conjunt blaugrana que amb un parcial de 0-7. El Barça ha sortit endollat a pista, pressionant la pilota i molt concentrat, aprofitant els nervis d'inici dels blancs en forma d'errors (5-12). Inesperadament, els jugadors s'han vist obligats a aturar el joc després que se n'anés el llum al pavelló. Quan s'ha reprès el joc, un triple de Joan Carles Navarro ha donat a l'equip català una renda de 10 punts (5-15).

El Barça ha proposat un joc molt perillós en atac, amb 'Boki' Bachbar molt encertat de cara a cistella (8 punts al primer quart), i un bon treball en defensa amb Ante Tomic, que s'ha apoderat del rebot defensiu i del joc interior. Els de Pascual han arribat a tenir un avantatge d'11 punts (9-20), però un parell d'imprecisions i pilotes perdudes han provocat que els blancs s'acostessin de nou en el marcador (21-26).

Jayce Carroll, amb 9 punts consecutius, ha estat un mal son per a la defensa blaugrana a l'inici del segon quart. El Madrid, àgil i veloç, ha aconseguit empatar el matx amb dos tirs lliures de Tremmell Darden (27-27), però els blaugranes, lluny de posar-se nerviosos, han sabut reaccionar i han anotat un parcial de 2-12 (29-39). El Barça ha tornat a respirar, resultat d'una dura defensa i dels rebots capturats en atac; i, malgrat el desencert en el tirs lliures, el conjunt català ha marxat al descans amb avantatge en l'electrònic (44-48).

A la represa, l'equip català ha seguit practicant un joc intens i seriós davant un Madrid que no s'ha donat mai per vençut i ha seguit pressionant (50-51). Nachbar, especialment inspirat, ha seguit anotant i ha mantingut viu els de Pascual. Però Bouroussis i Mirotic, per la seva banda, s'han carregat l'equip blanc a l'esquena i han capgirat l'electrònic (65-64).

El Barça s'ha estovat en defensa al tram final del tercer quart i ha permès que el conjunt blanc el dominés sobre el parquet (71-66). Però a l'inici de l'últim quart, Brad Oleson, que aquest dijous ha tingut un paper discret, ha equilibrat de nou el matx (73-73). A partir d'aleshores, i conscients de la importància de guanyar aquest primer partit, els dos equips han protagonitzat un frec a frec constant, amb una alternança de cistelles espectacular (88-91).

Quan faltava menys d'1 minut pel final, Navarro ha anotat dos tirs lliures crucials (88-93) i el conjunt blanc ha errat dos atacs consecutius. El Barça ha sabut gestionar molt seriosament els últims segons -amb tirs lliures anotats de Huertas i Navarro- i finalment s'ha imposat a Madrid (93-98).