Esports Bàsquet 11/06/2013

El Barça Regal remunta 14 punts i assalta la pista del Madrid (71-72)

Sergio Rodríguez ha fallat l'últim atac de l'equip blanc

Joan Carles Navarro

BarcelonaEl Barça Regal ha remuntat 14 punts de diferència i ha assaltat la pista del Madrid (71-72). L'equip blaugrana viatjarà a Barcelona amb la sèrie, prevista al millor de cinc partits, empatada a una victòria. Joan Carles Navarro (19 punts) i Brad Oleson (14 punts i dos tirs lliures decisius a 7,7 segons del final) han capgirat el marcador.

L'equip blaugrana ha trigat quatre minuts en estrenar-se contra el Reial Madrid i ha rebut un 8-0 de sortida. L'equip blanc, que ha sobrepressionat les línies de passada, ha dificultat l'anotació blaugrana, però també ha tingut problemes per sumar punts amb continuïtat. Els dos conjunts tan sols han anotat 7 dels seus primers 32 llançaments i han arribat al final del primer quart amb un minúscul marcador de 10-11.

Amb un Ante Tomic intranscendent, el Barça Regal s'ha anat allunyant del seu rival i ha arribat al descans amb un desavantatge de 10 punts (36-26). Moltes badades de concentració. una defensa massa tova i poques solucions per combatre un rival amb més gana sobre la pista.

El Barça Regal, que ha arribat a perdre per 13 punts de diferència (39-26), ha augmentat la seva ambició ofensiva i ha intentat apoderar-se del ritme amb una defensa zonal. El desconcert ha envaït el Reial Madrid, que s'ha quedat col·lapsat i ha rebut un parcial de 0-11 que ha ajustat el marcador (39-37). Un temps mort de Pablo Laso ha servit per reconstruir l'atac de l'equip local, que ha sabut atacar el rebot ofensiu i s'ha fet amb una renda de 14 punts (53-39). Sense Erazem Lorbek, que ha rebut un cop a la cara, Xavi Pascual s'ha vist obligat a apostar per Marko Todorovic.

L'equip blaugrana no s'ha rendit i ha protagonitzat una espectacular remuntada que l'ha portat a perdre per tan sols un punt de diferència (65-64) a tres minuts del final. El Barça Regal s'ha posat per davant gràcies a dos tirs lliures de Brad Oleson a 7,7 segons del final. Sergio Rodríguez ha fallat l'últim atac de l'equip blanc.

El tercer partit de la final es jugarà aquest divendres (22 hores, TV3 i La 1) al Palau Blaugrana.