NBA
Esports Bàsquet 01/06/2012

Thabo Sefolosha, antídot suís per als Spurs

L'aler d'ascendència sudafricana i francesa ha tingut un paper protagonista en el tercer partit de la final de la Conferència Oest, el primer en què els Oklahoma City Thunder han aconseguit imposar-se a San Antonio (102-82)

àlex Gozalbo
2 min
Thabo Sefolosha i Manu Ginobili

BarcelonaVevey és un tranquil poble suís que no arriba als 20.000 habitants. Charles Chaplin el va escollir per passar els últims dies de la seva vida i poca cosa més es coneix d'aquest municipi en què Thabo Sefolosha va néixer fa 28 anys.

L'aler d'ascendència sudafricana i francesa ha tingut un paper protagonista en el tercer partit de la final de la Conferència Oest, el primer en què els Oklahoma City Thunder han aconseguit imposar-se als San Antonio Spurs (102-82). La seva defensa sobre Tony Parker, un jugador 13 centímetres més baix i teòricament molt més ràpid, ha condicionat un enfrontament en què l'equip que entrena Scott Brooks ha arribat a guanyar per 27 punts.

Thabo Sefolosha, que ha acabat amb una ratxa de 20 victòries consecutives dels Spurs, ha sumat 19 punts, 6 rebots i 6 recuperacions.

L'aler, que va jugar a l'Elan Chalon, es va enfrontar la temporada 2004-05 dues vegades al Pamesa València a la Copa ULEB. Sefolosha va sumar 20 punts i 11 rebots a Le Colisee (84-68) i 2 punts i 3 rebots a la Fonteta (66-60), on aquest divendres juga el Barça Regal.

El suís té la seva pròpia pàgina web. A més, l'aler compta amb gairebé 50.000 seguidors a Twitter i més de 26.000 fans a Facebook.

El quart partit de la sèrie entre els Oklahoma City Thunder i els San Antonio Spurs es jugarà aquest dissabte.

stats