Lliga Endesa
Esports Bàsquet 31/05/2012

El Barça Regal busca la seva sisena final consecutiva

Si l'equip blaugrana supera aquest divendres (20.45 hores, Esport3 i Canal 9 Dos) el València Basket jugarà la final contra el guanyador de la sèrie entre el Reial Madrid i el Caja Laboral

àlex Gozalbo
2 min
Rabaseda, Huertas, Vázquez, Wallace i Ingles

BarcelonaSi el Barça Regal supera aquest divendres (20.45 hores, Esport3 i Canal 9 Dos) el València Basket jugarà la final contra el guanyador de la sèrie entre el Reial Madrid i el Caja Laboral, que aquest dissabte (20.30 hores, Teledeporte) disputaran el cinquè partit de la seva semifinal. L'equip de Pablo Laso ha sabut remuntar nou punts al nou Buesa Arena (66-76). Des de la temporada 1994-95, l'equip blaugrana tan sols ha faltat a quatre finals i acumula cinc presències consecutives.

Les preocupacions de Xavi Pascual, tècnic del Barça Regal, tenen a veure amb el fet de no arribar mentalment tard al partit, com va passar dimecres, i que l'arbitratge no es deixi influir per l'ambient de la Fonteta. "Els partits de 'play-off' són de molta tensió. Sempre hi ha queixes d'una banda i de l'altra. El que perd s'acostuma a queixar una mica més. És difícil arbitrar aquest tipus de partits", diu l'entrenador, que tàcticament està desactivant totes les trampes que està plantejant Velimir Perasovic.

L'estat físic de Joan Carles Navarro, que en el tercer partit de la sèrie, va anotar 15 punts en 11 minuts, tornarà a ser clau. "Dimecres em vaig trobar més còmode a la pista. Va coincidir que vaig sortir al segon quart i que el parcial va ser favorable. El passat diumenge, en canvi, no va ser així", recorda l'escorta.

El València Basket, que recuperarà el base Stefan Markovic, recorrerà al soroll per intentar derrotar el Barça Regal i forçar el cinquè partit de les semifinals. A un minut del salt inicial, els 9.000 aficionats faran explotar a l'uníson milers de globus de color taronja que s'hauran trobat als seus seients. L'equip valencià tan sols ha aconseguit derrotar el català en un dels cinc partits jugats aquesta campanya a la Lliga Endesa, dos a la temporada regular i tres als 'play-off'.

Cap equip ha aconseguit remuntar un 2-1 advers en una semifinal de la Lliga Endesa al millor de cinc partits. Dels 20 precedents existents, en 10 casos l'eliminatòria s'ha tancat amb un 3-1 i en els altres 10 s'ha arribat al 3-2. El Barça Regal ha estat vuit vegades en aquesta situació. En cinc precedents s'ha imposat per 3-1 i en els altres tres, per 3-2.

stats