Copa del Rei ACB 2011
Esports Bàsquet 10/02/2011

El 'back to back' més difícil del Regal Barça a Madrid

L'entrenador Xavi Pascual té a sobre de la taula un repte més complicat del que sembla: repetir títol a la Copa del Rei ACB que comença aquest vespre

àlex Gozalbo
3 min
Palacio de los Deportes de Madrid.

MadridXavi Pascual té a sobre de la taula un repte més difícil del que sembla: repetir títol a la Copa del Rei que comença avui. Cap equip ho ha aconseguit des de la temporada 1987-88, quan el Barça va endur-se el trofeu a Valladolid. Un any abans ho havia fet a Tenerife. La dada, però, no sembla importar a ningú i gairebé tothom dóna com a favorit el conjunt català. Almenys això opinen sis dels deu entrenadors ACB que no aniran a Madrid.

El nord-americans, en canvi, donen molta importància al famós back to back, acostumats com estan a una societat que idolatra fins a l’exageració aquells que tenen èxit. Si guanyar és difícil, repetir triomf encara ho és més.

Tres són els grans enemics del Regal Barça en aquesta edició de la Copa del Rei, que se celebra al Palacio de los Deportes. Es tracta del Reial Madrid d’Ettore Messina, el Caja Laboral de Dusko Ivanic i el Power Electronics València de Svetislav Pesic. Veure qualsevol altre equip aixecant el trofeig seria tota una sorpresa en un campionat que, de veu, presumeix més del que la història indica pel que fa a resultats inesperats.

El conjunt català haurà de decidir abans de les vuit de la tarda quin extracomunitari descarta per al seu debut de demà contra el DKV Joventut de Badalona. Xavi Pascual haurà de deixar fora Pete Mickeal, Alan Anderson o Terence Morris. La decisió no és senzilla i tindrà un preu en la gestió futura de la plantilla.

“He guanyat dues copes consecutives”, diu Mickeal, una amb el Tau (ara Caja Laboral) i l’altra amb el Regal Barça. “A més, he estat en les darreres tres finals. És per això que per mi és molt, molt, important jugar aquesta Copa del Rei. No es tracta d’un partit qualsevol de la Lliga ACB sinó que té la mateixa importància que la final de la Lliga ACB, que jo jugaré segur”, opina l’aler.

Si el Regal Barça arriba a les semifinals tindrà una nova opció de fer canvis dissabte entre les onze i les dues del migdia. Una vegada passat aquest punt, Xavi Pascual ja no podrà fer més modificacions. El tècnic va oferir ahir a la tarda una roda de premsa, però no va donar pistes sobre la seva decisió.

El tècnic català té clar el camí per intentar revalidar el títol: una bona defensa per rebaixar els percentatges dels rivals, garantir-se el rebot defensiu i sortir amb velocitat. Si el Regal Barça pot córrer esdevé absolutament imparable. Si es veu abocat a jugar atacs estàtics, passa a ser (simplement) un equip molt difícil d’aturar.

La Copa del Rei de Madrid podrà veure’s en més de 80 països, i es convertirà en l’edició més internacional en els seus 75 anys d’història. L’arribada de Setanta Sports a Àfrica i la inclusió d’Sportitalia (Itàlia), Astro (Malàisia) i Starhub (Singapur) permeten ampliar la distribució del torneig fins a límits mai vistos.

La Copa del Rei s’obre aquest vespre (19 hores, Esport 3, Teledeporte i Canal 9 Dos) amb el partit entre el Blancos de Rueda Valladolid i el Power Electronics València. El tècnic Svetislav Pesic entra en escena amb ganes de trencar els pronòstics. El segon partit d’avui està previst per a les 21.30 hores (Esport 3 i Teledeporte) i enfrontarà el Reial Madrid i el Gran Canària 2014.

stats