BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 04/01/2018

Enèrgica resurrecció per recuperar l’optimisme

El Palau Blaugrana es reconcilia amb el Barça Lassa en una nit memorable contra el CSKA (85-72)

i

BarcelonaAmb Rakim Sanders a la llotja i Kevin Seraphin i Phil Pressey a la banqueta, el Barça Lassa va fer-la grossa contra el líder de l’Eurolliga. L’equip va firmar el seu millor partit contra el rival més difícil i va recuperar una bona part de la credibilitat perduda en un començament de temporada desconcertant. Impossible destacar un únic protagonista del triomf contra el CSKA (85-72), impossible deixar algú fora de la llista de mèrits d’una nit per recuperar l’optimisme col·lectiu.

La posada en escena del Barça Lassa va reconciliar equip i afició. El conjunt culer va jugar amb l’energia que el públic reclama i això li va permetre construir-se una renda de 16 punts (44-28). Actius al darrere i ràpids al davant, els jugadors locals van donar el seu màxim en uns minuts vibrants amb aroma d’anys 80. Però la resposta del líder de l’Eurolliga va ser contundent i va arribar des de la defensa. El CSKA va augmentar el nivell físic i va aturar el ritme dels locals amb un parcial de 3-14 que va escurçar l’avantatge (47-42)

A banda de talent, el CSKA és un equip que combina físic i capacitat atlètica, dues condicions molt útils per fer constants canvis defensius. Això obliga els rivals a reinterpretar cada moviment ofensiu perquè els avantatges previstos inicialment desapareixen i costa rellegir el nou escenari quan els segons del rellotge ja s’exhaureixen.

Quan el CSKA semblava disposat a capgirar el marcador (53-50) va aparèixer Joan Carles Navarro. El capità es va agegantar i va anotar dos triples consecutius que van animar el seu equip en un moment d’extrema dificultat contra un rival immens. El seu caràcter es va encomanar a tothom.

El Barça Lassa va deixar sense anotar el CSKA durant els primers tres minuts i mig de l’últim període i va arribar als últims sis minuts i mig amb una renda de 20 punts (75-55). La intensitat de Pierre Oriola i Víctor Claver va ser clau en aquesta segona accelerada culer. Els intents russos per remuntar van topar aquesta vegada amb un adversari concentrat que va gestionar la renda, però no l’esforç.

Ambient memorable al Palau

Els 6.609 aficionats que van presenciar en directe la victòria culer s’ho van passar de cine al Palau Blaugrana, on es va tornar a demanar amb molta força l’alliberament dels presos polítics en una nit molt intensa farcida de moments per recordar.