Bàsquet - Eurolliga

Laprovittola desenterra la capa de superheroi

El Barça tomba el Maccabi gràcies a un gran triple del jugador argentí

2 min
Tomás Satoransky i Nico Laprovittola
  • Barça: Satoransky (2), Laprovittola (15), Kalinic (4), Da Silva (10), Vesely (17) -cinc inicial-; Parker (14), Brizuela, Rubio (4), Hernangómez (9), Abrines (17), Jokubaitis i Nnaji.
  • Maccabi: Brown (6), Baldwin (22), Colson (7), Cohen, Nebo (14) -cinc inicial-; Cleveland (6), Web III (5), Sorkin, Dibartolomeo (12), Rivero (8) i Blatt (9).
  • Resultats parcials: 19-19, 25-24, 26-20, 22-26.
  • Àrbitres: Javor, Pukl y Vyklicky.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana.

Un gran triple inversemblant de Nico Laprovittola a 5,3 segons del final va permetre que el Barça superés el Maccabi en una nit de les que es recordaran al Palau Blaugrana (92-89). L'equip culer, que perdia per cinc punts de diferència a tres minuts i mig del final, va reaccionar a temps per sumar una victòria que li permet arribar a l'última jornada de la temporada regular amb moltes opcions de ser cap de sèrie al play-off pel títol.

L'heroi de la nit va ser Lapro, que va acabar amb 15 punts, però Àlex Abrines, que va anotar cinc triples; Jabari Parker, que va sumar 14 punts, i Jan Vesely, que va aportar 17 punts i 7 rebots, van tenir una actuació majúscula contra un rival dur de rosegar com un os. Roger Grimau va descartar Joel Parra i Oriol Paulí.

Jake Cohen i Tomás Satoransky.

El plantejament tàctic dissenyat per Oded Kattash va funcionar durant el primer tram de partit. La seva defensa d'ajustaments va aconseguir descol·locar l'atac d'un Barça que va trigar a ocupar els espais ofensius de manera adequada. El Maccabi va ser capaç de construir-se una diferència de 10 punts que va inquietar els aficionats culers (25-35). La resposta local la van protagonitzar Àlex Abrines i Oscar da Silva. Sense encert des de la línia de tres punts, l'equip blaugrana es va veure obligat a buscar mecanismes alternatius per capgirar el marcador (44-43).

L'energia de Jabari Parker, un jugador que no necessita d'un gran ecosistema ofensiu per generar-se els seus punts, va impulsar el joc del Barça durant el tercer quart (69-59), però el Maccabi s'hi jugava molt i va trobar la manera de tornar a recuperar la iniciativa a sis minuts del final (75-78).

Roger Grimau, entrenador del Barça.

La renda visitant va créixer fins als cinc punts (80-85), però un parcial de 9-0 va tornar a canviar l'escenari en un tram final en què el Palau Blaugrana va bategar amb més força que mai (89-85). Quan la situació semblava controlada, el Maccabi va reaccionar a temps (89-89). Un triplàs de Nico Laprovittola a 5,3 segons del final va decidir el partit, ja que Wade Baldwin va fallar l'intent de forçar la pròrroga.

Tensió a les graderies

El partit va estar condicionat per les elevades mesures de seguretat. Molestos per no poder entrar pancartes ni banderes que fessin referència al conflicte entre Israel i Palestina, els grups d'animació del Barça van passar-se el primer minut sense animar i van repetir durant diferents moments de la nit el següent càntic: "No al genocidiI! Free Palestine!". La majoria dels seus integrants van vestir de negre com a mostra de dol per les víctimes de Gaza.

Els membres de seguretat i els Mossos van requisar algunes banderes de Palestina, fet que va provocar que els aficionats culers clamessin a favor de la llibertat d'expressió. Els seguidors del Maccabi, en canvi, van poder exhibir banderes d'Israel amb normalitat.

stats