L'entrenador lituà s'apunta una victòria amb regust de revenja

• Fenerbahçe Beko: Calathes (13), Dorsey (4), Pierre (3), Hayes-Davis (12), Motley (9) -cinc inicial-; Sanli (2), Biberovic (12), Guduric (13), Wilbekin (18), Noua (2) i Papagiannis.
  • Barça: Satoransky (9), Laprovittola (11), Kalinic (5), Parker (4), Vesely (4) -cinc inicial-; Rubio (8), Abrines (4), Willy Hernangómez (9), Jokubaitis, Da Silva (2), Nnaji i Brizuela (18).
  • Resultats parcials: 23-11 / 23-14 / 16-32 / 26-17
  • Àrbitres: Matej Boltauzer, Joseph Bissang i Luka Kardum.
  • Eliminat: Laprovittola.
  • Incidències: Ülker Sports Arena.

Sarunas Jasikevicius li tenia ganes al Barça. L'entrenador lituà, que encara no ha paït la seva sortida del club blaugrana, es va apuntar una victòria amb regust de revenja. El seu Fenerbahçe Beko va superar un equip català que va reaccionar tard a Istanbul (88-74), on va arribar a perdre per 25 punts de diferència. "Guanyar i aconseguir el basket-average és increïble. Hem demostrat caràcter per reaccionar després del seu tercer quart", va analitzar l'extècnic culer.

"El tercer quart ha estat molt bé. Hem augmentat el nivell d'energia i hem estat encertats. Hem fet una gran remuntada, però hem gastat massa energia i després ja ens ha costat molt. Hem tingut tres o quatre accions desafortunades que han permès que ells poguessin agafar aire una altra vegada", va dir Roger Grimau, entrenador d'un Barça que es va quedar sense marge de millora per tenir el factor pista a favor en els quarts de final.

Els primers 20 minuts del Barça van ser un malson. L'equip blaugrana, que va arribar a perdre per 25 punts de diferència (40-15), no va saber defensar els tirs exteriors d'un Fenerbahçe amb alguns exjugadors culers com Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis o Sertaç Sanli. Sense controlar el rebot, incapaç de desplegar accions de contraatac i anotant tan sols deu tirs en 20 minuts, el conjunt visitant ho va passar malament a Istanbul. "Hem jugat fatal, hem fallat molts tirs oberts i hem fet una mala defensa", va reconèixer Nikola Kalinic al descans (46-25).

Jabari Parker finalitzant una penetració.

El Barça va utilitzar el tercer quart per recuperar el seu orgull i creure en una remuntada que era impensable tan sols uns minuts abans. Darío Brizuela va ser el detonant que va canviar el partit. L'equip blaugrana, que va anotar 32 punts en 10 minuts, va créixer en intensitat i va igualar la batalla pel rebot. Els tres triples de Nico Laprovittola van servir per ajustar el marcador (62-57).

Quan el Barça havia aconseguit col·locar-se a tres punts de distància (62-59), una falta antiesportiva de Kalinic va tornar a canviar l'escenari del partit. L'equip blaugrana no va ser capaç de mantenir el nivell durant el tram final.