Oscar da Silva, decisiu en un tram final de partit sense jugadors interiors

• Maccabi: Brown (12), Baldwin IV (19), Colson (11), Cohen (7), Nebo (13) -cinc inicial-; Cleveland (9), Webb III, Menco, Sorkin (8) i Rivero (11).
  • Barça: Satoransky (5), Laprovittola (23), Kalinic (8), Da Silva (2), Hernangómez (13) -cinc inicial-; Brizuela (2), Abrines (16), Parker (10), Nnaji (11), Paulí i Parra (2).
  • Resultats parcials: 31-26 / 20-25 / 17-19 / 22-22
  • Àrbitres: Difallah, Nedovic i Thepenier.
  • Eliminats: Baldwin, Cleveland, Hernangómez i Nnaji.
  • Pavelló: -Aleksandar Nikolic Hall.

Després de caure en dos dels últims tres partits, el Barça va reaccionar amb una victòria contra el Maccabi (90-92). Tot i perdre 17 pilotes i jugar els últims minuts sense pivots, l'equip blaugrana va apuntar-se un triomf que millora la seva autoestima. "El que importa és guanyar. Hem patit molt i hem tingut alts i baixos, però hem sabut endur-nos la victòria per detalls", va dir Roger Grimau. El tècnic català va tenir les baixes de Rokas Jokubaitis i Jan Vesely. L'absència del pivot va ser molt evident en defensa, on el Barça pateix per fer-se respectar sense el txec.

Nico Laprovittola va sumar 23 punts. "Necessitàvem una victòria fora de casa com aquesta. Encara tenim moltes coses per millorar, però hem sabut mantenir-nos units durant el partit", va dir l'escorta argentí. Per la seva banda, tot i ser eliminat per faltes personals, James Nnaji (11 punts) va aconseguir la seva millor anotació a l'Eurolliga.

El partit es va jugar a Belgrad perquè el Maccabi no pot competir com a local per culpa de la guerra entre Israel i Palestina. Sense públic a les graderies de l'Aleksandar Nikolic Hall, el mític Pionir, i amb l'estranya possibilitat de sentir perfectament les instruccions dels entrenadors i les queixes dels jugadors, el duel va recordar els que es van disputar durant la pandèmia.

Nico Laprovittola en acció a Belgrad.

Animat per les paraules del seu entrenador, que demanava intensitat des del primer moment, el Maccabi va fer una millor posada en escena. L'equip israelià va construir-se una diferència de set punts (25-18) durant uns primers minuts en què va jugar amb molta comoditat. El rival blaugrana va anotar 31 punts en un període inicial molt anotador (31-26).

La defensa del Barça va millorar al segon període, en què el ritme del partit es va alentir. L'equip català va aprofitar els punts de Willy Hernangómez, Nico Laprovittola i Àlex Abrines per igualar el marcador al descans (51-51).

Sense pivots

L'inici de tercer quart del Barça va ser memorable. Un parcial de 0-10 va impulsar l'equip català, que va aprofitar els matisos tàctics introduïts per Grimau durant el descans (51-61). L'entrenador va fer entrar Jabbari Parker i James Nnaji per sacsejar el seu joc interior. La quarta falta personal tant d'Hernangómez com de Nnaji a onze minuts del final van complicar la rotació interior culer. Les seves eliminacions van obligar Grimau a jugar l'últim tram amb Oscar da Silva com a inesperat pivot. Oded Kattash, per la seva banda, es va quedar sense Wade Baldwin IV, que va ser expulsat.

El partit de Belgrad va arribar empatat als últims dos minuts (89-89). Una cistella i un tir lliure de Laprovittola van avançar el Barça, que va defensar bé amb Oscar da Silva una última possessió en què Lorenzo Brown va fallar el triple decisiu (90-92).