Bàsquet - Eurolliga

El Zalgiris desinfla la fiabilitat del Barça (91-84)

El líder cau derrotat a la pista del cuer de la classificació

2 min
Edgaras Ulanovas i Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va perdre a la pista del Zalgiris (91-84). L'equip blaugrana va acusar les 22 pilotes perdudes i els 35 punts rebuts en l'últim quart contra un rival que no s'hi jugava res i que va anar de menys a més. "El nostre partit ha sigut horrible. No m'agrada la dinàmica que tenim des que vam guanyar la Copa del Rei", va dir Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va tornar a tenir les baixes de Cory Higgins i Pierre Oriola. Nikola Mirotic va sumar 26 punts i 8 rebots, però va perdre 7 pilotes en una nit en què el conjunt català va perdre la concentració amb els àrbitres.

El Zalgiris i el Barça van aprofitar el partit per enviar un missatge de pau. Els jugadors locals van lluir una equipació especial amb els colors de la bandera d'Ucraïna i els visitants van saltar al parquet amb la inscripció "Stop war" ocupant el lloc destinat als seus noms a la samarreta.

El Barça va aprofitar el seu encert des de la línia de tres punts per construir-se una diferència de nou punts contra un Zalgiris que va trigar gairebé sis minuts a anotar els seus primers punts. Els locals van fallar els seus primers deu tirs. L'equip blaugrana, en canvi, va anotar cinc triples en un primer quart de molta efectivitat (9-17). El conjunt lituà va endurir la defensa i va ser capaç de capgirar el marcador durant un segon quart molt diferent en què va multiplicar per tres la seva producció ofensiva (31-26). El partit va arribar empatat al descans (35-35).

Nikola Mirotic va reimpulsar les opcions del Barça durant un tercer quart en què la diferència visitant va tornar a ser de nou punts (54-63). Ben liderat per Lukas Lekavicius, que va anotar 22 punts, el Zalgiris va saber reconduir la situació i completar un tram final de partit molt més eficaç que el de l'equip blaugrana, que va encaixar un parcial de 35-21. "Hem superat el millor equip d'Europa", va presumir Jure Zdovc, entrenador del conjunt lituà.

Samarreta especial del Joventut

La Penya, solidària

El Joventut de Badalona rep aquest dissabte el València Basket (18 h, Movistar Deportes). Ferran Bassas serà baixa i la participació d'Ante Tomic no està assegurada per una contractura cervical. Els jugadors de la Penya vestiran una samarreta d’escalfament amb el missatge “With UKR people” per donar suport al poble ucraïnès. En col·laboració amb la Creu Roja, els beneficis obtinguts per la venda d’aquestes samarretes aniran destinats íntegrament a ajuda humanitària a la població afectada i refugiada pel conflicte a Ucraïna i als països veïns.

stats