Bàsquet - Eurolliga

"Estem picant a la porta des de fa anys"

El Barça de Saras disputarà per tercera vegada consecutiva els quarts de final de l'Eurolliga amb el factor pista a favor

Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça de Sarunas Jasikevicius disputarà per tercera vegada consecutiva els quarts de final de l'Eurolliga amb el factor pista a favor, una fita que cap altre rival ha aconseguit. L'equip blaugrana va passar per sobre d'un Alba de Berlín amb més voluntat que capacitat per competir (72-56). La defensa culer tan sols va permetre que el rival anotés 21 punts durant una segona meitat molt desigual.

"Els nostres jugadors han lluitat molt bé durant la segona part. La defensa ens ha marcat el camí. La temporada és molt llarga. Acabar entre els quatre primers no et garanteix res, però és millor", va analitzar Saras. L'entrenador lituà, que va descartar Oriol Paulí, Sergi Martínez i James Nnaji, va intentar reconnectar Kyle Kuric. L'escorta nord-americà va ser titular i va acabar amb 7 punts. Sertaç Sanli va ser el jugador local més destacat amb 12 punts, 6 rebots, 2 taps i 2 recuperacions. "Hem jugat bé i hem demostrat el nostre caràcter", va resumir el pivot turc.

Nikola Mirotic

El partit que el Barça va jugar dimarts a Belgrad va condicionar el joc d'un equip blaugrana que va trigar a trobar el to que necessitava contra un Alba de Berlín amb menys pressió pel resultat. El rival alemany va arribar a dominar el marcador per sis punts de diferència (24-30). La reacció del conjunt català no va ser instantània.

L'Alba de Berlín tan sols va poder anotar 10 punts en 14 minuts i les seves opcions de victòria es van esfumar al Palau Blaugrana. La diferència local va créixer fins als 17 punts (62-45). Les absències a la posició de base es van convertir en una llosa per al conjunt alemany.

"Ens era impossible brillar, però hem jugat de manera seriosa. Hi ha molts factors que influeixen en el rendiment, però nosaltres hi estem picant a la porta des de fa anys", va recordar Jasikevicius, que veu el Barça com un dels aspirants al títol.