Bàsquet - Eurolliga

Consolació amarga per al Barça a Belgrad (84-74)

L'equip blaugrana supera l'Olympiacos en el partit pel tercer lloc

Brandon Davies

BelgradEl Barça de bàsquet feia mesos que somiava amb una victòria dissabte a Belgrad, i l'ha tingut. El problema és que el triomf ha arribat en el partit pel tercer i quart lloc i no en la final. L’equip blaugrana ha superat l’Olympiacos (84-74), un premi de consolació menor que ha de servir per encetar el play-off pel títol de la Lliga Endesa amb la ment neta.

"Estic molt content amb aquesta victòria. Pensava que controlàvem el partit, però l'Olympiacos ha tornat al partit amb els nostres errors. El partit del tercer lloc és un partit molt dur. Per descomptat, l'ambient a l'equip és ara més trist. Estava molt preocupat, però hem abordat el partit seriosament i hem jugat de manera professional", ha analitzat Sarunas Jasikevicius. L'entrenador ha tornat a descartar Pierre Oriola i Sergi Martínez. L’entrenador lituà, però, ha modificat el seu pla de partit i la prioritat de l’enfrontament contra l’Olympiacos s'ha convertit en la recuperació dels jugadors que estan més necessitats de ritme de joc. Kyle Kuric, que dijous va tenir un paper testimonial per culpa d’uns problemes físics a l’esquena, ha sigut titular i Cory Higgins, que encara està lluny d’agafar el to dels seus companys, s'ha convertit en el primer canvi.

L’Oympiacos de Giorgios Bartzokas, un extraordinari entrenador que no va tenir sort en la seva etapa a Can Barça, s'ha convertit en la víctima d’un equip català que necessitava recuperar sensacions després de la inesperada eliminació de dijous contra l’etern rival. Nikola Mirotic (19 punts) ha repetit bona actuació. El partit, a més, ha servit per recuperar una bona versió de Nick Calathes (9 punts, 13 assistències i 8 rebots) i Sertaç Sanli (16 punts).

Sarunas Jasikevicius

La posada en escena del Barça ha sigut bona i li ha servit per construir-se una diferència de 8 punts (10-2). Tot i no tenir punteria des de la línia de tres punts, l’equip blaugrana ha utilitzat un joc col·lectiu per anotar 20 punts durant els primers 10 minuts (20-18). El conjunt català ha fet servir el seu domini en el rebot i nou fonts d’anotació diferents per sumar 45 punts i arribar al descans amb un avantatge de set punts (45-38).

El Barça ha arribat a tenir una diferència de 15 punts (57-42), però, com li va passar dijous contra el Madrid, no ha sigut capaç de matar el partit. Esperonat per la necessitat de recuperar terreny, l’Olympiacos ha millorat la seva defensa i ha apujat el seu ritme de joc. El permissiu criteri arbitral ha facilitat la seva necessitat de fer-se fort en defensa. El marcador s'ha ajustat (68-65), però aquest cop el Barça no s'ha deixat enredat i ha assegurat la victòria.