Bàsquet - Eurolliga

Nick Calathes discuteix el guió de Sarunas Jasikevicius

El base del Fenerbahçe visita el Palau Blaugrana amb ganes de reivindicar més llibertat per als directors de joc

3 min
Nick Calathes i Sarunas Jasikevicius

BarcelonaNick Calathes encara no ha paït la seva sortida de can Barça. "La rescissió del contracte va ser una cosa per la qual no havia passat mai en la meva carrera. Va ser difícil perquè no sabia què estava passant realment. Al final soc feliç que tot hagi sortit bé i haver acabat al Fenerbahçe. Crec que va ser una gran decisió per créixer i crec que hi encaixaré bé", assegura el base greconord-americà, que aquest divendres (20.30 h, DAZN) visita el Palau Blaugrana.

Calathes no comparteix la manera en què Sarunas Jasikevicius gestiona els seus equips. "Com a jugador vols tenir una mica de llibertat. No tinc 20 anys, sé com jugar. Crec que al Barça era més un sistema, Saras ho controlava més. Crec que al Fenerbahçe Itoudis dona llibertat als jugadors, els dona coses a fer a la pista, però també té molta confiança i creu en tu. Et deixa controlar el joc. Òbviament, hi ha moments en què para el joc i mana les coses que cal fer, però entén que som molts jugadors veterans i sap què podem fer. Si el deixes jugar, pots treure el millor d'un jugador", critica.

Saras prefereix no entrar en una discussió pública. “No sé com serà el retrobament amb Nick Calathes. Respecte a les opinions sempre dic el mateix; tenim molta sort de viure en democràcia”, es limita a dir. Al Fenerbahçe també juga Nigel Hayes-Davis, un altre exculer. “Nosaltres els coneixem a ells i ells a nosaltres. Coneixen el nostre estil i els nostres jugadors, però sempre hi ha marge per sorprendre el rival. Hem tingut uns dies per entrenar-nos i això sempre va bé”, confessa l'entrenador lituà de l'equip blaugrana.

"Com a base tens una idea del que passa durant un partit i potser pots tenir una idea millor que el que l'entrenador veu des de la banda. Si dones al jugador la llibertat de prendre aquestes decisions, crec que al final d'una llarga temporada en trauràs el millor i el millor de l'equip", resumeix Calathes, que aquest divendres s'haurà de veure les cares amb Tomás Satoransky, Rokas Jokubaitis i Nico Laprovittola. El base té una mitjana de 9,6 punts, 6,6 assistències i 5,2 rebots.

El Barça és conscient que el partit serà d'una dificultat màxima. “Els jugadors són conscients que el Fenerbahçe no ha perdut cap partit ni a l’Eurolliga ni a la Lliga turca. Han fet un inici immillorable i la nostra motivació ha de ser la més alta. És un dels equips a batre, sense cap dubte. És un dels millors partits que es poden veure perquè enfronta dos aspirants a la final four. És un bon test i el Palau Blaugrana ha de disfrutar”, analitza Jasikevicius.

El tècnic del Barça prefereix centrar-se en la millora col·lectiva del seu equip. “Hem de millorar en tots els aspectes, en la consistència del joc. Un dia ens costa generar tirs i l’altre estem molt millor. Hem d’integrar la gent nova i això és un procés llarg. Pensar en rotacions és molt difícil. Els nostres jugadors no estan jugant gaire, entre 20 i 22 minuts. No crec que aquest mes sigui més exigent que els altres. Estem en un moment d’integració, encara no toca pensar en descans”, argumenta.

Vesely, concentrat

El partit també serà especial per a Jan Vesely, que s'enfrontarà a un Fenerbahçe en què va jugar des del 2014 fins al 2022. "És la primera vegada que jugo contra ell després d'estar molts anys aquí. Hi haurà moltes cares conegudes a l'equip rival, però ara jugo per a un altre club i estic molt concentrat a guanyar el partit", diu el pivot txec.

stats