Bàsquet
Esports Bàsquet 11/02/2023

Denuncien un àrbitre per comentaris masclistes: "Si es comporta com una neneta, cal ensenyar-li"

La Federació Catalana de Basquetbol investigarà el col·legiat

ARA
2 min
Un moment del partit entre el Castelldefels i el Valls

BarcelonaLes jugadores del Museu del Còmic CB Castelldefels 2025 han denunciat els comportaments masclistes d'un àrbitre durant un partit de bàsquet de Primera Autonòmica disputat contra el CB Valls DIC. El club ha difós una carta signada per la capitana Clara Verdaguer, que compta amb el suport de les seves companyes.

Els fets, retransmesos per Esport+, van començar quan una jugadora del Castelldefels va protestar des de la banqueta contra una falta personal. "Tu calla, que no en tens ni puta idea", va contestar l'àrbitre. La jugadora va respondre. "No estic a la pista, no et dirigeixis a mi", explica Verdaguer a la seva carta. Això va provocar el primer incident, ja que l'àrbitre va tornar a respondre: "Ella no arbitra i és massa jove per saber-ne de bàsquet. Si es comporta com una neneta, cal ensenyar-li".

Quan la jugadora va saltar al parquet, l'àrbitre la va sancionar amb tres faltes personals i unes passes. Quan va acabar el partit, la capitana del Castelldefels va anunciar que l'àrbitre seria denunciat. "No podrà xiular partits perquè no permetran aquesta mala praxi. Amb un equip de la Lliga EBA no s'hauria atrevit a fer-ho", va dir la jugadora. "Almenys als partits masculins no m'avorreixo", va contestar l'àrbitre.

La Federació actuarà en conseqüència

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha mogut fitxa ràpidament. "Arran de la informació rebuda referent als fets ocorreguts el passat 5 de febrer, en el decurs del partit del Campionat de Catalunya de 1a Categoria Femenina entre el Museu del Còmic BF Castelldefels 2025 i el CB Valls DIC, amb un dels col·legiats del partit, la Federació Catalana de Basquetbol, amb el seu Comitè d'Àrbitres al capdavant, vol comunicar que estem treballant per l'aclariment dels fets. La línia del Comitè d'Àrbitres, com de la Federació Catalana, és de tolerància 0 davant d'actituds i comportaments antiesportius, provats, en contra de l'harmonia de l'organització federativa o en contra el decòrum o la dignitat esportiva. En aquests moments hi ha obert un expedient al Comitè de Competició de l'FCBQ, per esbrinar els fets esdevinguts, i s'actuarà en conseqüència", ha explicat l'organisme.

stats