Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 06/06/2021

Huertas i Gasol, un epíleg somiat

Tot i la seva edat, els dos jugadors tenen un paper protagonista en els seus equips

i
Àlex Gozalbo
2 min
Marcelinho Huertas i Pau Gasol

El Barça i el Lenovo Tenerife obren aquest dilluns (21.15 h, #Vamos) les semifinals de la Lliga Endesa. L'eliminatòria tindrà dos jugadors veterans com a protagonistes. Per un costat, Pau Gasol, que té 40 anys. Per l'altre, Marcelinho Huertas, que en té 38.

Tot i la seva edat, els dos jugadors tenen un paper protagonista en els seus equips. Gasol es va convertir dissabte en el jugador a arribar a 22 crèdits de valoració en menys temps de la història. El pivot del Barça tan sols va necessitar 11:56 minuts per aportar 14 punts i 6 rebots contra el Joventut de Badalona. "No soc el mateix Pau que va marxar fa 20 anys, però segueixo sent un jugador especial capaç d’aportar coses a l’equip i al club. Tinc més maduresa i experiència, però no la mateixa energia. He tornat amb la mateixa il·lusió i ambició que tenia quan vaig marxar fa 20 anys. No volia que la meva carrera acabés amb una lesió, vull acabar disfrutant", explica el dues vegades campió de la NBA.

Pau Gasol i Àlex Abrines.

Huertas també va ser decisiu en la històrica classificació del Lenovo Tenerife, ja que va sumar 20 punts i 9 assistències en el segon partit contra l'Hereda San Pablo Burgos. "Ni tan sols imaginava arribar on he arribat. De petit somies ser jugador, però no tens ni idea d'on pots arribar. Van passant les coses, vas veient primer que pots ser professional, després vestir la samarreta de la selecció, jugar a Europa... Tampoc esperava seguir rendint al nivell que puc seguir donant ara. Tothom que ha passat per la meva carrera, entrenadors, jugadors, família, amics, la meva dona... tots tenen un paper molt important. També els canvis que jo mateix he adoptat. Abans dels 30 no em cuidava així. Tot això ajuda que pugui seguir jugant a bon nivell amb l'edat que tinc", reconeix l'exbase del Barça. Huertas posa l'accent en com va canviar la seva mentalitat per cuidar-se millor. "Més enllà de l'alimentació, és tota la cura que tens amb el teu cos. La recuperació després d'un partit, els estiraments i com dorms a la nit. Tot això influeix molt en el teu rendiment. Sobretot quan jugues molts partits seguits. Tota la cura que puguis tenir extra més enllà dels entrenaments dins d'un pavelló t'ajuda. Moltes coses que són invisibles. Jo vaig canviar la meva alimentació, em vaig treure tot el que eren aliments inflamatoris i això m'ha ajudat a tenir molt menys dolor del que tenia després d'un partit o un entrenament. Fins als 30 vaig tenir molts problemes de tendinitis, dolors musculars, i això se me n'ha anat amb els anys, quan el normal hauria sigut el contrari", explica el director de joc.

stats