Bàsquet
Esports 19/08/2019

"Han marxat dos líders, però hem mantingut el bloc": la Penya comença la pretemporada

Carles Duran posa l'accent en la continuïtat de molts jugadors importants

2 min
El Joventut de Badalona, en acabar el primer entrenament

BadalonaEl Joventut de Badalona ha tornat aquest dilluns a la feina. Carles Duran no ha pogut comptar amb Shawn Dawson, Simon Birgander i Joel Parra, que estan lesionats, ni amb Luke Harangody, que té permís per incorporar-se dimecres. L'entrenador ha donat per tancada la plantilla verd-i-negra.

Duran ha analitzat les baixes de Nico Laprovittola i Marco Todorovic. "Han marxat dos líders, però el més destacat de la construcció de l'equip és que hem mantingut el bloc. Mantenim molts jugadors que l'any passat ho van fer molt bé i que han aconseguit que en un any i mig la Penya passi de no baixar a jugar competició europea. La clau és el grup", ha dit el tècnic, que ha valorat les incorporacions de Nikos Zisis, Klemen Prepelic, Alen Omic i Kerem Kanter. "El nostre repte és jugar bé a bàsquet, que la gent vingui a l'Olímpic i se senti identificada. Si aconseguim això, ja arribaran les victòries", ha afegit.

"Un altre dels nostres reptes és compatibilitzar la Lliga Endesa amb l'Eurocup. L'any passat vam tenir 34 partits de temporada regular en nou mesos i aquest any en tindrem 21 en tan sols dos mesos. L'equip té molta feina a fer. Jugar doble competició no és fàcil, però tenim il·lusió de fer-ho bé", ha recordat l'entrenador.

El primer repte competitiu de la Penya serà la Lliga Catalana, on l'equip verd-i-negre disputarà la semifinal contra el Barça. "Arribarem amb il·lusió, ja que, a més, jugarem a casa, però tindrem un rival que aquesta temporada aspira a tot. Volem proposar un bon bàsquet, tenint en compte que només portarem tres setmanes de feina", ha analitzat.

"Hem d'estar preparats"

Zisis i Prepelic són dues de les novetats destinades a liderar l'equip. "Cada esglaó és important. Hem d'estar preparats per als reptes que tindrem i estar concentrats. Tenia diferents ofertes arreu d'Europa, però volia seguir a la Lliga Endesa", ha explicat l'ex del Reial Madrid, que ha reconegut que el seu objectiu és tornar al club blanc la pròxima temporada. "No crec que la temporada passada fos una pèrdua de temps per a mi. Vaig estar al millor club d'Europa i estic satisfet de la feina que vaig fer als entrenaments, tot i que ho podia haver fet millor als partits. No vaig jugar gaire i n'he d'aprendre, però cada entrenament al Madrid és millor que un partit. No t'enfrontes cada dia a J

stats