Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 11/06/2022

Badalona torna a ser Badalona

El Joventut tanca una temporada en què ha recuperat la il·lusió dels seus aficionats

2 min
Seguidors de la Penya durant el quart partit

BadalonaBadalona torna a ser Badalona. El Joventut va tancar divendres una temporada en què ha recuperat la il·lusió dels seus aficionats. Les tres millors xifres d'assistència a un pavelló de la Lliga Endesa són del Palau Olímpic, que ha reunit 33.276 espectadors contra el Barça en els tres partits d'aquesta campanya. "La temporada que fem és molt difícil de fer. Hem aconseguit que l'afició torni a l'Olímpic. Això és el que ens pot ajudar a fer passes endavant", diu Pau Ribas, escorta de l'equip verd-i-negre.

Després d'una temporada sense públic als pavellons per culpa de la pandèmia, la bona trajectòria del Joventut ha anat engrescant els aficionats badalonins. El Palau Olímpic, a més, s'ha transformat amb la disputa de partits de play-off, ja que tant contra el Lenovo Tenerife com contra el Barça l'actitud dels seguidors va ser molt intensa. "Hem reenganxat un públic jove, un aficionat molt intens. Hem de fer les coses perquè la temporada que ve segueixin amb nosaltres. Tenir un grup de jugadors de la casa ajuda", opina Ribas.

El capità Albert Ventura saludant els aficionats.

“Fa un temps que estem fent un projecte i la gent s’hi està sumant. La realitat és que durant la temporada regular vam ser el quart equip de l’ACB en volum d’assistència, i estem contents. L’equip i el projecte estan creixent, i tots junts, amb l'afició, hem de fer-nos forts i que la gent sigui més ambiciosa. Hem de fer un projecte d’entendre qui som, com ho volem fer, i anar a poc a poc perquè ens portarà millors resultats en el futur”, explica Jordi Martí, director esportiu del club verd-i-negre.

Carles Duran, que es va fer càrrec del projecte quan el club estava en risc de desaparició i l'equip patia per no descendir a la LEB Or, treu pit del suport del públic. "Vull agrair a tota la gent que ha vingut sempre a l'Olímpic i que ens ha fet seguir afortunats. Ens encanta jugar a casa. Crec que ha estat un ambient especial entre l'afició i l'equip, que els que som de la Penya des de ben petits sabem que no és fàcil", opina el tècnic, que va criticar Sarunas Jasikevicius. "L'entrenador del Barça no ens valora. És un maleducat que no ens respecta", va dir.

stats