El Madrid, a un triomf del títol de la Lliga Endesa (78-83)

El Kirolbet Baskonia no ha pogut mantenir una diferència de 9 punts

i
Tornike Shengelia i Felipe Reyes

BarcelonaEl Reial Madrid ha superat el Kirolbet Baskonia (78-83) i s'ha situat a una victòria del títol de la Lliga Endesa (2-1). L'equip blanc ha recuperat un desavantatge de nou punts contra un rival que s'ha enfonsat en la recta final. El quart partit de la final es disputarà dimarts, de nou a Vitòria.

L'equip basc ha tornat a protagonitzar un inici brillant que li ha permès construir-se una renda de 9 punts (14-5) contra un rival blanc que ha trigat uns minuts a situar-se. El Madrid ha necessitat més de tres minuts per anotar la seva primera cistella. A poc a poc, però, el conjunt visitant ha anat agafant ritme i ha arribat al descans amb el marcador ajustat (42-40).

El Kirolbet Baskonia ha tornat a protagonitzar un bon inici de quart, però quan ha agafat un avantatge de 9 punts (51-42) Toko Shengelia ha comès la seva quarta falta personal i el Madrid ha reaccionat amb un contundent parcial de 4-16 que ha capgirat el marcador (55-58).

L'equip entrenat per Pedro Martínez ha tornat a aconseguir un bon coixí de punts (72-65), però no ha sabut mantenir la concentració en una recta final dominada pel Reial Madrid, que ha sentenciat el triomf amb un parcial de 4-18 (76-83). Al final, 78-83.

Rècord de públic al Fernando Buesa Arena

El tercer partit de la final ha batut el rècord d'assistència de públic en un partit dels 'play-off' de la Lliga Endesa. Un total de 15.512 espectadors han acudit al Fernando Buesa Arena per presenciar aquest duel vital pel títol i han superat la millor marca prèvia, fixada en 15.350 espectadors en el quart partit de la sèrie final entre l'Adecco Estudiants i el Barça el 2004.