Eurolliga
Esports Bàsquet 26/01/2018

La millora del Barça Lassa de bàsquet no serveix per guanyar a Istanbul

El Fenerbahçe no es deixa remuntar una diferència d’11 punts (86-82)

i
àlex Gozalbo
2 min
Sito Alonso

BarcelonaEl Barça Lassa ha perdut 19 dels 37 partits que ha disputat aquesta temporada. Més de la meitat dels enfrontaments han acabat, doncs, amb disgust. La derrota a la pista del Fenerbahçe Dogus (86-82), però, no es pot apuntar a la llibreta de les decepcions ja que l’equip blaugrana va competir a bon nivell a la pista del campió de l’Eurolliga. No són nits així les que han tret de polleguera els aficionats.

Els millors partits del Barça Lassa aquesta temporada han arribat contra els adversaris més difícils. La millor versió de l’equip blaugrana s’ha vist contra el Panathinaikòs, l’Olympiacos, el Madrid, el CSKA i el Fenerbahçe Dogus. L’altra cara de la moneda ha arribat contra rivals més modestos, que han fet pujar els colors al conjunt culer.

La proposta que els jugadors de Sito Alonso van oferir ahir és molt sòlida. L’equip va repartir 20 assistències, va igualar la batalla física i va acabar el partit amb bons percentatges de tir. A més, va tenir l’esma de remuntar un desavantatge d’11 punts (65-54) a les acaballes del tercer període. Tot i tenir les baixes de Kevin Séraphin i Joan Carles Navarro, el Barça Lassa va fer un bon partit a Istanbul, on Thomas Heurtel (21 punts) i Ante Tomic (20 punts i 7 rebots) van saber treure profit de les seves virtuts.

La defensa dels locals va aixecar el nivell després del pas pels vestidors, però el Barça Lassa va mostrar-se prou regular i les seves desconnexions van ser menys evidents i, sobretot, més curtes. L’equip català va gestionar la pilota amb rigor en una pista on no és gens senzill fer-ho.

Zeljko Obradovic va saber accentuar el protagonisme ofensiu de Nicolò Melli (23 punts) per acompanyar Brad Wanamaker (24 punts i 7 assistències). Tot i no fer un partit brillant, el seu equip es va apuntar la seva cinquena victòria consecutiva. El Barça Lassa va arribar a situar-se a dos punts de distància a manca d’11,2 segons, però l’experiència del Fenerbahçe Dogus va evitar que l’equip blaugrana es pogués apuntar una remuntada de gran valor psicològic.

La Copa com a punt d’inflexió

Mentre ultima un fitxatge exterior, el Barça Lassa continua sense donar-se per eliminat de l’Eurolliga i confia que la Copa del Rei serveixi de punt d’inflexió d’una temporada molt irregular en què no aconsegueix mantenir un rumb estable.

stats