Barça
Esports Bàsquet 27/09/2012

El Barça assegura que "el nou Palau Blaugrana serà una realitat"

El club blaugrana construirà un nou pavelló, però no concreta dates i recorda que la prioritat és eixugar el deute

àlex Gozalbo
2 min
Obres al Palau Blaugrana

BarcelonaEl Barça ha explicat aquest dijous l'opinió del club respecte a la construcció d'un nou Palau Blaugrana. Jordi Moix, directiu responsable de l'àrea de patrimoni, i Joan Bladé, directiu de la secció de bàsquet, han recordat que la prioritat abans de pensar en un nou pavelló és eixugar el deute.

"L'objectiu és aconseguir una excel·lència patrimonial, però això passa per eixugar el deute. Nosaltres no deslliguem el projecte del nou Camp Nou del que fa referència al Palau Blaugrana. El nou Palau Blaugrana serà una realitat", ha dit Joan Bladé, que no ha concretat dates.

Jordi Moix ha explicat les passes que el club ha fet, com ara visitar els nous pavellons que s'han construït a Europa o reunir-se amb empreses. "La junta del club va encarregar un estudi de viabilitat que inclou un estudi de mercat [previsió d'assistència a una ciutat com Barcelona], un projecte que analitza l'espai i un pla de negoci", ha dit Moix. "Volem conèixer quina inversió seria necessària i quines opcions hi ha de trobar socis", ha dit el directiu responsable de l'àrea de patrimoni.

Les obres tindrien una durada d'uns dos anys i un cost de més de 100 milions d'euros. Segons Jordi Moix, "el gran avantatge és que, a diferència d'altres clubs, ja tenim els terrenys". El club estudia construir-lo al Miniestadi o en un altre emplaçament, sempre segons el que es faci amb el Camp Nou. A més, el Barça analitzarà si cal batejar el nou recinte amb un nom comercial.

El Barça s'ha associat amb tres empreses per al projecte del nou Palau Blaugrana: ISG, AEG i Icon. "Mentre arriba el nou pavelló, el club està avançant tots els tràmits", ha assegurat Jordi Moix, que ha recordat s'han fet obres aquest estiu al Palau Blaugrana per millorar les condiciones de treball dels equips i dels periodistes.

"No vull ser esclau de les meves paraules, prefereixo no posar terminis", ha dit Jordi Moix en ser preguntat per les dates del projecte. El Barça vol tenir construït el pavelló abans de l'any 2020.

"La junta té il·lusió en aquest nou projecte. Sóc optimista i el calendari serà més aviat curt", ha recordat Joan Bladé, que ha descartat disputar els partits fora del Palau Blaugrana. "Hem parlat amb l'Eurolliga i ho seguirem fent", ha opinat.

Sandro Rosell i una delegació del Barça visitaran l'Staples Center de Los Angeles, així com altres pavellons d'Europa de nova construcció.

Per accedir a la llicència A, l'Eurolliga exigeix un pavelló amb capacitat per a, almenys, 10.000 espectadors. En cas contrari, els equips s'han de guanyar el dret a participar cada any. "Hem de fer visibles les passes que estem fent, això és el que ens demana l'Eurolliga", ha resumit Jordi Moix. "No tenim cap ultimàtum de l'Eurolliga", ha afegit Joan Bladé.

El Barça Regal presentarà aquest divendres el seu nou projecte esportiu.

stats