BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 19/06/2016

“Quan ets jove necessites minuts per equivocar-te i millorar”

Oriol Paulí reconeix que sortir del Barça l’ha fet créixer i madurar

àlex Gozalbo
3 min
01. Oriol Paulí, aler de l’Herbalife Gran Canària. 02. L’aler gironí durant un partit de l’Adidas Eurocamp de Treviso.

BarcelonaOriol Paulí va ser una de les sensacions de l’Adidas Eurocamp de Treviso, un torneig que cada estiu reuneix els joves amb més projecció del món del bàsquet. El jugador de l’Herbalife Gran Canària va cridar l’atenció de diferents scouts de la NBA per la seva polivalència. “Estic content de com va anar l’experiència. Tenir l’oportunitat de treballar amb els millors jugadors sub-22 durant tres dies em va ajudar a seguir progressant. Vaig viure-ho amb molta il·lusió”, diu a l’ARA.

El jugador gironí ha sigut un dels protagonistes de la gran campanya de l’Herbalife Gran Canària. “L’equip ha completat una temporada històrica, arribant a la final de la Copa del Rei i a les semifinals de l’Eurocup. Estic molt content. Personalment crec que he fet un pas endavant i he rendit bé en posicions que sovint no eren les meves. És cert que m’agradaria tenir més regularitat en els minuts, però sé que no és fàcil aconseguir-ho en un equip tan competitiu com aquest. Treballaré per consolidar-me”, assegura.

La seva connexió amb Aíto García Reneses ha sigut total durant dues temporades. “La valoració que faig és molt positiva. És l’entrenador que em va donar l’oportunitat de jugar a la Lliga Endesa i després m’ha donat molta confiança. Sempre li estaré agraït perquè al principi estava molt nerviós i ell va apostar per mi. El tècnic va descobrir la meva polivalència i m’ha col·locat en diferents posicions. Quan ets jove necessites minuts per equivocar-te i millorar”, reconeix Oriol Paulí, que encara no sap qui serà el seu entrenador la temporada que ve. “Ara vindrà un tècnic nou i tinc ganes de provar coses noves. Vull fer un pas endavant. Porto dos anys a l’equip i crec que ha arribat el moment d’aportar-hi més coses”, afegeix.

Tot i que molts analistes el situen en l’òrbita de la selecció espanyola, a Oriol Paulí no l’espanten els reptes. “El futur és difícil de preveure. Em queda un any de contracte. El meu objectiu és arribar a jugar al màxim nivell. El meu somni és arribar a un equip d’Eurolliga o fins i tot a la NBA. Crec que m’he de posar els reptes més ambiciosos i esforçar-me al màxim per intentar aconseguir-los. Crec que és la millor manera de progressar”, assegura el jugador català.

“Marxar del Barça mai és fàcil”

“Mai se sap quin és el millor camí per arribar a l’elit. Jo vaig arribar al Barça quan tenia 12 anys i marxar mai és fàcil, però sortir del club t’ajuda a madurar i a ser conscient de la realitat. Sortir del Barça m’ha fet créixer i m’ha obligat a millorar”, reconeix l’aler de 22 anys, que tan sols descansarà dues setmanes durant aquest estiu, ja que ara està fent treballs de posttemporada i més endavant s’entrenarà individualment a Platja d’Aro.

Oriol Paulí està seguint de prop la lluita pel títol de la Lliga Endesa. “Els dos primers partits de la final han tingut un nivell molt alt. El Barça Lassa va sortir més confiat en el segon partit i això ho va aprofitar el Reial Madrid per empatar. Estic disfrutant molt veient els partits i crec que l’eliminatòria es decidirà en el cinquè enfrontament”, pronostica.

La final es trasllada a la pista del Madrid

La final de la Lliga Endesa es trasllada avui a Madrid, on aquest dilluns (20 hores, Teledeporte i Canal+ Deportes) es disputarà el tercer partit. Emilio Pérez Pizarro, Antonio Conde i Carlos Cortés seran els àrbitres. El Barça Lassa, que està pendent de l’estat físic de Joan Carles Navarro (esquinç de turmell), ha aconseguit dues victòries aquesta temporada al Barclaycard Center, una a la Lliga Endesa (84-91) i una altra a l’Eurolliga (86-87). “Els precedents són bons, però tot això forma part del passat. Les vegades que hem guanyat al Madrid és perquè hem jugat molt bé. Haurem de fer un bon partit, cosa que no vam fer divendres - assegura Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa -. El segon partit no el vam competir bé. L’agressivitat i la concentració seran importants per tenir equilibri a l’hora de competir”. Justin Doellman, que ha arribat a un acord amb Kosovo, no ocuparà plaça d’extracomunitari la temporada que ve.

stats