LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 22/04/2018

La Penya guanya amb èpica i surt del descens (79-80)

Els verd-i-negres superen el Burgos amb un triple a falta de tres segons per al final

BarcelonaEl Divina Seguros Joventut ja no és equip de descens. El conjunt verd-i-negre ha abandonat les posicions vermelles de la taula de classificació de la Lliga Endesa gràcies a una victòria a la pista del Burgos (79-80). Ho ha aconseguit amb èpica, decidint el partit amb un triple de Saulius Kulvietis a falta de 3 segons per al final. El lituà ha arrodonit una gran actuació: 17 punts i 20 de valoració.

Ha sigut una acció decisiva en un partit d'anades i tornades. Els homes de Carles Duran han començat bé i han tancat el primer quart amb un 19-22. Els locals han pres l'accelerador abans d'arribar al descans, punt i a part de la dinàmica general. La segona meitat s'ha decidit per petits detalls. La igualtat s'ha mantingut fins a l'últim minut. Ha sigut llavors quan, amb 79-77, la Penya ha tingut pilota per empatar.

L'argentí Nico Laprovittola, però, s'ha precipitat i ha intentat una cistella ràpida, sense èxit. La mala gestió de la pilota del Burgos ha fet que Kulvietis tingués un tir fàcil des del perímetre que ha valgut una victòria. El valor del botí ha sigut doble perquè Bilbao, Saragossa i Betis, els rivals directes, han punxat en els seus partits d'aquesta jornada.