Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 10/06/2021

Dotzena acrobàcia sense xarxa

El Barça dona símptomes contradictoris abans de jugar-se la classificació contra el Lenovo Tenerife

i
Àlex Gozalbo
3 min
Txus Vidorreta i Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça jugarà aquest divendres (22 h, #Vamos) el dotzè partit de la temporada sense xarxa en què una derrota provoca l’eliminació. Dels onze precedents, vuit els ha solucionat amb victòria i només tres, les finals de la Lliga Catalana contra el MoraBanc Andorra, de la Supercopa Endesa contra el Reial Madrid i de l’Eurolliga contra l’Anadolu Efes, han acabat amb derrota. L’equip blaugrana disputarà el tercer i definitiu partit de les semifinals contra un Lenovo Tenerife que vol fer història i classificar-se per disputar la final de la Lliga Endesa per primera vegada.

El Barça porta dies donant símptomes contradictoris. Tan aviat perd contra rivals com el Joventut de Badalona o el Lenovo Tenerife com trenca rècords d’efectivitat. Esgotat per un calendari sense treva i sense temps per preparar els partits, l’equip blaugrana no troba el fil de la regularitat en el moment clau de la temporada. Els aficionats fantasiegen amb el títol i tremolen amb una eliminació que tindria difícil justificació.

Tot i haver recuperat Nick Calathes, Sarunas Jasikevicius porta un parell de partits deixant fora de la convocatòria Víctor Claver. A més, Ádám Hanga i Pierre Oriola han caigut de la rotació. El problema és que alguns dels pals de paller de l’equip no estan passant per un bon moment. Nikola Mirotic, per exemple, va fallar 10 dels 12 tirs que va intentar al pavelló Santiago Martín de La Laguna. La defensa culer no espanta com fa uns dies i l’atac s’ha tornat imprevisible. Un dilluns el Barça anota 118 punts i un dimecres sua per sumar-ne 68. Cinquanta punts de diferència que resumeixen la irregularitat d’un equip que, després de proclamar-se campió de la Copa del Rei i subcampió de l’Eurolliga, necessita acabar el curs amb bones sensacions per tancar la temporada amb bona nota.

Animat per la producció ofensiva de Marcelinho Huertas i Gio Shermadini, una parella tan previsible com difícil de defensar, el Lenovo Tenerife arriba al partit d’avui amb la sensació de tenir una oportunitat històrica. Si plou, traurà el paraigua. Si detecta dubtes en el rival, anirà a totes al Palau Blaugrana, on el Barça encara no ha perdut des que han retornat els aficionats. “Dimecres ens van passar per sobre i no ens queda una altra que donar-ho tot en el tercer partit, on ens ho jugarem tot a cara o creu. Hem de millorar en l’aspecte mental”, assegura Àlex Abrines.

Les estadístiques històriques alimenten l’optimisme blaugrana perquè en les vuit semifinals que s’han jugat al millor de tres partits, en set ha obtingut la classificació l’equip que tenia el factor pista a favor. “Hem de començar el partit millor que dimecres. Necessitem ser millors com a equip i fer un millor joc per fer valer el factor pista. Jugar amb públic ens pot ajudar a marcar la diferència”, diu Calathes.

Joan Sastre i Fabien Causeur

El Madrid, finalista

El guanyador de l’eliminatòria entre el Barça i el Lenovo Tenerife disputarà la final contra el Reial Madrid, que ahir va eliminar el València Basket (80-77). Pablo Laso va recuperar Sergi Llull, però el jugador clau de l’equip blanc va ser Usman Garuba. La lluita pel títol de la Lliga Endesa començarà aquest diumenge (18.30 h, #Vamos).

L’ACB i Endesa van ampliar el seu acord de patrocini fins al 2024. La relació contractual, que va començar l’any 2021 i que serveix per donar nom tant a la Lliga com a la Supercopa, s’allargarà durant 13 anys. “Aquesta és una gran notícia per al bàsquet. És un fet extraordinari que s’ha de celebrar”, va presumir Antonio Martín, president de l’ACB.

stats