Bàsquet - Copa de la Reina

Salamanca amaga l'últim topall

L'Spar Citylift Girona busca guanyar la Copa de la Reina per primera vegada a la història

L’Spar Citylift Girona no ha guanyat mai la Copa de la Reina. Després d’eliminar el València Basket (77-60), l’equip gironí disputarà aquest diumenge a Salamanca (13 hores, Teledeporte) la final per quarta temporada consecutiva. El seu rival serà el Perfumerías Avenida, que es va desfer de l’RPK Araski (45-60). Les amfitriones són les campiones dels tres últims trofeus del KO i tan sols han deixat escapar dues de les últimes vuit edicions del torneig.

Després d’una primera meitat igualada (43-42), l’Spar Citylift Girona es va allunyar del rival valencià en el marcador gràcies a una defensa molt sòlida (59-50). L’ambient hostil de Salamanca no va impressionar un equip català que va saber seguir el guió de partit dissenyat per Eric Surís. Tot i dominar el joc, el conjunt gironí va trigar a tancar el partit contra un adversari que anirà a més en les pròximes temporades. L’experiència de Sonja Vasic, Marta Xargay o Laia Palau va ser decisiva en un tram final en què les jugadores entrenades per Rubén Burgos es van desinflar per complet.

“Volíem lluitar pel títol i ho hem aconseguit. La final de la Copa de la Reina no tindrà res a veure amb els altres partits que hem disputat contra el Perfumerías Avenida. Ens espera un partit molt dur i l’intentarem lluitar”, va dit Xargay, que va aportar 10 punts al triomf gironí. “Com divendres, hem tingut un partit molt dur i ajustat. Tots els equips venen a la Copa de la Reina amb grans ambicions. Hem millorat en alguns aspectes del joc”, va analitzar Vasic, que va acabar la semifinal anotant 16 punts amb 4/8 en triples.

Millores tàctiques

El treball col·lectiu de l’Spar Citylift Girona va ser molt sòlid. L’equip gironí va repartir 17 assistències i va saber introduir millores tàctiques en el seu joc a mesura que anaven passant els minuts. El conjunt català va desxifrar millor una semifinal de la Copa de la Reina molt atractiva per als espectadors, que van disfrutar d’un gran espectacle. “El primer període ha sigut espectacular perquè tot el que hem proposat els equips ens ha sortit. A poc a poc el partit s’ha endurit i els percentatges d’encert han baixat. Sabíem que havíem de millorar en defensa i crec que ho hem aconseguit”, va opinar Surís.