Eurolliga
Esports Bàsquet 10/05/2013

Un Barça Regal minvat per les lesions s'enfronta al Reial Madrid a la 'final four' de Londres

L'equip blaugrana lluitarà per evitar aquest divendres (21 hores, Esport3 i La 1) l'enèsim intent del rival blanc per aconseguir un canvi de cicle

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, Joan Carles Navarro, Rudy Fernández i Pablo Laso

LondresEl clàssic arriba a la 'final four' de Londres. El Barça Rega lluitarà per evitar aquest divendres (21 hores, Esport3 i La 1) l'enèsim intent del Reial Madrid per aconseguir un canvi de cicle. "La confiança en el meu equip no té límits perquè veig com treballa cada dia. Hem aconseguit frenar molts canvis de cicles, però el que has fet en el passat ara no té importància", recorda Xavi Pascual.

El Barça Regal i el Reial Madrid s'enfrontaran per primera vegada des de fa 17 anys en una 'final four' de l'Eurolliga. Una derrota blanca acabaria amb la paciència de Florentino Pérez i enfonsaria un projecte que, tot i els elogis que acumula, tan sols suma dos títols; una Copa del Rei a Barcelona i una Supercopa Endesa a Saragossa. El club necessita trofeus per justificar la seva inversió econòmica i perdre contra un rival blaugrana amb tants problemes físics rescataria la paraula fracàs.

El Barça, en canvi, arriba a Londres amb la confiança en la secció de bàsquet intacta i amb l'estil i el model protegit de qualsevol derrota. Si l'equip blaugrana torna sense l'Eurolliga, no serà cap drama. L'únic que Xavi Pascual demana és que els seus jugadors competeixin. "Tenim massa fresc l'exemple del futbol i nosaltres també arribem amb baixes importants", assegura el tècnic, que dimecres va ser entrevistat per Jordi Robirosa i Nacho Solozábal a Esport3. "Passi el que passi i més enllà de si aconseguim la victòria, l'afició s'ha de sentir orgullosa de nosaltres", opina.

"L'equip respira il·lusió i arriba a Londres amb la sensació d'haver fet bé la feina", recorda Xavi Pascual. El tècnic porta dies repetint el mateix discurs al vestidor: "L'esport d'elit m'ha ensenyat a pensar en els que hi són. No em puc permetre el luxe de plorar, m'ho agafo com un nou repte". L'entrenador aspira a que els seus jugadors disputen la semifinal contra el Reial Madrid des del repte de guanyar i no des de la por a perdre. El conjunt que domini anímicament el partit accedirà a la final, on haurà de lluitar pel títol amb el CSKA o l'Olympiacos.

stats