Lliga Endesa
Esports Bàsquet 19/11/2014

Un segon aficionat de la Penya s'enfronta a una sanció de 3.000 euros

El seguidor està acusat d'haver proferit crits i insults durant el partit en què Àlex Molina va ser detingut per exhibir una estelada

àlex Gozalbo
2 min
Àlex Molina, al centre amb una bufanda de la Penya / ARA

BadalonaSegons ha pogut saber l'ARA, un segon aficionat del Fiatc Joventut s'enfronta a una sanció de 3000 euros i la prohibició d'entrar a qualsevol recinte esportiu durant un període de sis mesos. Biel N. C. està acusat d'haver proferit crits i insults contra l'afició del CAI Saragossa durant el partit de la Lliga Endesa en què Àlex Molina va ser detingut per exhibir una estelada.

L'aficionat de la Penya nega a través del Col·lectiu Ronda haver cridat "Puta España, todos muertos", tal com sosté la versió policial i acusa els agents responsables de la seva identificació d'haver actuat des d'una posició d'abús de poder. Segons el seguidor de la Penya, en acabar el partit i mentre es dirigia al lavabo, va exclamar "Força Penya!". És en aquest moment, segons explica Biel, que se li van apropar tres agents de policia i el van arraconar contra la paret, agafant-lo de la samarreta pel pit.

Els policies li van demanar el DNI i li van preguntar pel seu lloc de procedència. Davant la resposta del jove ("Santa Coloma de Gramenet, Catalunya") van tornar a preguntar-ho i en escoltar per segon cop la mateixa resposta, un dels agents va dir: "Ahora, por gilipollas, te va a caer una multa de 3000 euros". Acte seguit i després de la intervenció d'un company del noi que va dialogar amb els policies, Biel va poder abandonar el recinte esportiu.

La defensa de l'aficionat de la Penya ha sol·licitat a la Subdelegació del govern a Saragossa que procedeixi a l'arxiu de l'expedient sancionador o que, en el seu defecte, substitueixi la petició de 3.000 euros de multa que deriva d'una infracció greu per la consideració de falta lleu, "atès que de les paraules del jove seguidor de la Penya no es pot inferir que hi hagués reiteració o perjudici tangible per a ningú".

stats