Bàsquet
Esports  /  Bàsquet 02/12/2013

Sitapha Savané, ambaixador d'un projecte solidari: "El desenvolupament no és possible sense educació i salut"

El pivot del Fiatc Joventut és el reclam d'una iniciativa que ha aconseguit mobilitzar gent d'àmbits molts diversos i que té un pressupost de 25.900 euros

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaSitapha Savané, pivot del Fiatc Joventut, serà l'ambaixador del projecte 'Un bàsquet per l'educació i la salut a Kolda (el Senegal)', una iniciativa que aquest dilluns s'ha presentat al Palau de la Generalitat. "El desenvolupament no és possible sense educació i salut", ha recordat el jugador senegalès.

Taph és el reclam d'una idea que ha aconseguit mobilitzar gent d'àmbits molts diversos i que té un pressupost de 25.900 euros. "Normalment els jugadors tan sols es preocupen per guanyar títols i diners. No sé si el cas de Sitapha Savané és una excepció, però el que és segur és que és destacable", ha dit Joan Fa, president de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ).

"He estat uns 20 dies al Senegal formant els entrenadors que han de posar en marxa el projecte. La clau és fer-los entendre que el bàsquet ha de combinar esport i joc", explica Vidal Sabater, el tècnic que ha impulsat la iniciativa.

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i les fundacions Ferreruela Sanfeliu i Guné han signat un conveni de col·laboració amb la Federació Catalana i l'Eurolliga per liderar el projecte.

stats