15/05/2022

Perdre alguna cosa més que la categoria

2 min
Els jugadors de l'Hereda San Pablo Burgos, abatuts

La passió per l'esport se sustenta des de fa anys i panys en una dualitat tan meravellosa com perversa, la de guanyar i perdre. Uns equips estan contents perquè aconsegueixen la victòria i els altres es disgusten per culpa de la derrota. La gràcia d'aquest sistema és que, a diferència de la vida real, on és molt difícil canviar d'estrat social, tots els conjunts del món experimenten les dues sensacions. Més o menys tothom sap guanyar, però perdre costa una mica més. La tristesa de l'Hereda San Pablo Burgos i el MoraBanc Andorra, que dissabte van tancar la temporada amb el descens de categoria, és la mateixa, però la reacció ha estat molt diferent.

El president de l'Hereda San Pablo Burgos, Félix Sancho, va obligar els seus jugadors a agenollar-se i demanar perdó als aficionats. Com a bon patró, el dirigent va escenificar que la culpa del fracàs esportiu era d'uns esportistes als quals porta tota la temporada tensionant de manera inhumana. Tot i haver marejat l'equip amb quatre entrenadors diferents i més de vint jugadors, la culpa és dels altres, mai de qui paga. Tot i patir la mateixa decepció, el màxim responsable del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, va tenir una reacció molt diferent; autocrítica i maduresa per encaixar el cop. "Hem arribat fins a dalt de tot construint plegats un projecte de país il·lusionant i cohesionador com pocs. Sabem la fórmula i amb suports incondicionals ens refarem i ens posarem a treballar des de ja per tornar on sense cap mena de dubte la nostra gent mereix", va dir.

La decepció dels jugadors del MoraBanc Andorra

Francesc Solana, el director esportiu del club andorrà, va enviar un missatge molt clar sobre el qual s'ha de construir el nou projecte. "El club ha estat vuit anys a la Lliga Endesa, en què ha crescut i s'ha consolidat. La idea que tenim és tornar al més aviat possible i farem tot el possible perquè el club i el país tornin a estar on es mereixen. Ens aixecarem i tornarem a intentar-ho. La reacció que ha tingut l'equip durant l'últim mes és encoratjadora i ens dona energia per començar a treballar per tenir un bon escenari, un bon equip que ens torni a il·lusionar", va assegurar. L'objectiu és tornar a la Lliga Endesa, però el camí no serà senzill. "La LEB Or no és un infern, és una lliga competitiva. Ja fa temps que amb l'escenari que teníem ens vam començar a plantejar què fer si baixàvem i tenim molt clar que el país estarà al nostre costat. L'energia ens la dona l'afició", va afegir, deixant clar que es pot perdre la categoria sense perdre la dignitat.

stats