NBA
Esports Bàsquet 09/06/2018

Els Warriors signen el 4-0 i conquereixen l'anell de campions

Els de Steve Kerr superen els Cavaliers de Lebron James per la via ràpida

Ara / Efe
2 min
Els Warriors aixequen el títol de campions de la NBA

BarcelonaEls Golden State Warriors són els campions de la NBA. L'equip de Steve Kerr ha sentenciat aquesta matinada el quart partit de la final contra els Cavaliers de Cleveland i ha aixecat el seu tercer títol en les quatre últimes temporades. I és el segon consecutiu, com van fer els Spurs de San Antonio els anys 2013 i 2014: un precedent històric. La combinació de Kevin Durant i Stephen Curry, que es reivindicaven de la seva actuació en l'anterior enfrontament, ha estat decisiva. Ni Lebron James, fos ("lesionat", segons ha comentat el jugador en roda de premsa), no ha pogut evitar el 4-0 en la sèrie.

Curry ha fet 37 punts, amb set triples, i ha liderat l'exhibició de bàsquet dels visitants especialment en el tercer quart, amb un parcial 13-25 que ha resolt les finals. El desavantatge de 0-3 en l'eliminatòria ha sigut una llosa insalvable. Cap dels 13 equips que s'han situat amb aquest marcador han pogut guanyar l'anell de campió de la Lliga. La dimensió i les ganes de Lebron James han arribat al límit. El quart partit ha deixat entreveure totes les mancances de la plantilla de Cleveland, inferior, segurament, als altres finalistes de conferència.

Al costat de Curry, l'aler Kevin Durant ha aportat un triple doble de 20 punts, 12 rebots i 10 assistències, xifres que que el deixen com un altre dels jugadors clau en la consecució del títol. El premi individual de MVP de les finals ha estat per a Durant, que repeteix per segon any consecutiu. Els escortes, Andre Iguodala i el titular Klay Thompson, autors de 11 i 10 punts respectivament, han completat la llista dels quatre jugadors que han tingut dobles dígits.

Draymond Green, amb nou punts, nou rebots i tres taps, ha controlat la zona del parquet, gestionant el joc interior dels Warriors. "És una gran victòria que posa un final feliç a un any molt difícil i complicat", ha declarat l'entrenador Steve Kerr. "Tot l'equip ha respost d'una manera excepcional". La victòria global és incontestable. Els de San Francisco només van patir en el primer partit, que es va decidir a la pròrroga (124-114).

A mesura que Lebron James va acumular més minuts, el rendiment dels Cavs va minvar. El nord-americà ha deixat la pista quan encara quedaven 4 minuts de partit. Potser ha sigut l'última vegada que porta la samarreta dels Cavaliers. Aquest estiu podria decidir el seu futur i, segons les informacions que l'envolten, té la intenció de buscar un equip realment competitiu.

stats