Futbol
Esports 07/02/2021

L'última polèmica de José Bordalás, l''enfant terrible' de les banquetes

El tècnic del Getafe suma Julen Lopetegui a la seva particular llista negra

3 min
Bordalás increpa l'àrbitre del Sevilla-Getafe, Martínez Munuera.

BarcelonaLucas Ocampos no podrà ajudar el Sevilla a les semifinals de la Copa del Rei contra el Barça. L'extrem argentí, un dels millors futbolistes del vigent campió de l'Europa League, va patir aquest dissabte una lesió al turmell fruit d'una dura entrada de Djené Dakoman, defensa del Getafe. L'àrbitre del partit, Juan Martínez Munuera, d'entrada no va veure res punible en l'acció, ni tan sols falta, però després de consultar el VAR va expulsar el central togolès del conjunt madrileny, que va abandonar la gespa protestant per la decisió. Els seus companys també van reprovar el criteri del col·legiat. Mentrestant, Ocampos sortia del camp en llitera. "M'han destrossat la cama", li va dir entre llàgrimes al seu entrenador, Julen Lopetegui.

En aquell moment, l'extècnic del Reial Madrid, que viu els partits amb moltíssima intensitat a la banda, no sabia que la primera exploració al turmell d'Ocampos descartaria fractura òssia. Només veia un dels seus millors homes en camí a l'infermeria per culpa d'una entrada il·legal. Per això immediatament es va dirigir a José Bordalás per recriminar-li la duresa de Djené, entenent que si el marcador va anar tan al límit és perquè l'hi encarregava el seu entrenador, que en els últims anys ha rebut moltes crítiques per atiar la conducta poc esportiva dels seus deixebles. És indiscutible que Bordalás ha fet del Getafe un equip competitiu i amb veu pròpia. A canvi, l'ha fet líder en mèrits no precisament relacionats amb el joc bonic. Per exemple, després de 21 partits, els madrilenys són els que cometen més faltes a la Lliga (352) i els que veuen més targetes grogues (69), amb Damián Suárez al capdavant del rànquing (9).

L'entrada de Djené a Ocampos.

De Marcelino a Ten Hag

Com que la fama no és gratuïta, Lopetegui, calent per l'entrada de Djené a Ocampos, va renyar Bordalás, que s'hi va tornar. Al veure l'escena, l'àrbitre va decidir expulsar-los a tots dos, però l'entrenador del Getafe va continuar amb la picabaralla a la roda de premsa posterior al matx. "M'han expulsat per culpa del tècnic rival [Lopetegui], que m'ha increpat i m'ha fet responsable d'una acció fortuïta. M'he sentit agredit i maltractat injustament", va dir. Més conciliador es va mostrar Lopetegui quan li van preguntar pel tema: "La reacció que he tingut no és pròpia de l'entrenador del Sevilla. Demano disculpes". L'entrenador basc es va mostrar avergonyit per la seva imatge, però en cap moment va justificar el joc dur del Getafe.

Amb la seqüència d'aquest dissabte al Pizjuán, Bordalás suma un altre company de professió a la seva particular llista negra. Fa 16 anys que no se saluda amb Marcelino García Toral després d'una polèmica que van protagonitzar quan entrenaven l'Alacant i el Recreativo a Segona i que s'ha mantingut en enfrontaments recents a Primera. Amb Quique Setién, la mala maror també va néixer a la categoria de plata, concretament quan el càntabre treballava al Lugo i l'alacantí entrenava l'Alcorcón. Més recent és la picabaralla amb el tècnic de l'Osasuna, Jagoba Arrasate, a qui va qualificar de "barrut" i "poc professional" després d'un empat al Coliseum. Bordalás i el seu Getafe fins i tot van fer perdre la paciència de l'entrenador de l'Ajax, Erik Ten Hag, en la passada Europa League. "Han intentat parar el partit des del primer segon perquè fos impossible jugar a futbol", va dir el tècnic holandès en referència als futbolistes madrilenys. Quina una en farà la pròxima vegada l'enfant terrible de les banquetes?

stats