FÓRMULA 1
Esports 28/04/2019

Bottas conquereix el triomf que se li va escapar l’any passat

Quart doblet per als Mercedes, amb el finlandès recuperant el liderat

Nuria García
2 min
Bottas conquereix el triomf que se li va escapar l’any passat

BarcelonaL’any passat Valtteri Bottas ho tenia tot de cara per guanyar el Gran Premi de l’Azerbaidjan, però quan faltaven tres voltes per al final un neumàtic li va fallar i el va privar d’un triomf que tenia al sac. Aquest any el finlandès va poder finalment cobrar els comptes pendents de fa un any amb una victòria que el retorna al capdamunt de la classificació general. No va ser només la cursa d’ahir, va ser el cap de setmana de Bottas, que dissabte va aconseguir la pole position i ahir va defensar la primera posició dels intents d’avançament del seu company a Mercedes, Lewis Hamilton. De moment, dos triomfs per a cadascun en les quatre curses que s’han disputat, amb quatre doblets per a una escuderia que està signant un gran inici de campionat. “És increïble com estem rendint com a equip, espero que puguem mantenir aquest ritme”, deia Bottas, satisfet per la feina feta a Bakú. “Tothom a la fàbrica fa una gran feina, és el millor inici que hem fet mai”, afegia Hamilton.

El finlandès va defensar la seva posició en la sortida, davant d’un Hamilton que, pel darrere, va situar-se en paral·lel per fer dos revolts colze a colze. “Avui he sigut molt generós a la sortida, no tornarà a passar”, deia Hamilton després de baixar del podi. El cert és que el britànic va posar-se a l’altura del seu company, però no va mostrar l’agressivitat a què ens té acostumats. Però també es va defensar al final, quan Hamilton va provar sort a la recerca del seu tercer triomf assumint riscos, enfilant-se pels pianos, sense sort. Bottas, satisfet pel triomf i per haver-se tornat a imposar al seu company, es mostrava orgullós per no haver comès “cap errada” en un traçat urbà com Bakú, on una mínima distracció pot passar factura. “Ha sigut una cursa molt dura, el Lewis m’ha pressionat”, afegia.

Pole, victòria, però aquest cop no volta ràpida per a Valtteri Bottas. I això que ho va intentar portant al límit els neumàtics a les acaballes, però Charles Leclerc, que després del desastre de dissabte portava una estratègia diferent de la dels altres, va entrar al final a posar neumàtics tous i va girar més ràpid que ningú per anotar-se el puntet extra que des d’aquest any suma el pilot que aconsegueix la volta ràpida. El monegasc, decebut per com havia anat el cap de setmana, no va poder pujar al podi tot i liderar la cursa quan els pilots capdavanters van entrar a boxs, però sí que ho va fer el seu company a Ferrari, Sebastian Vettel. L’alemany, que va assegurar que al Circuit de Barcelona-Catalunya portaran novetats, va reconèixer que encara han de “perseguir” els Mercedes i que els queda “molta feina per fer”.

El quart va ser Max Verstappen, que, un cop més, va tirar d’experiència i de coratge per situar el Red Bull amb motor Honda entre els millors.

stats