MotoGP
Esports 16/05/2021

Una caiguda frustra la victòria de Marc Márquez a Le Mans

El de Cervera cau quan anava líder, Miller guanya i Quartararo és el nou líder

3 min
Marc Márquez, en primer terme, durant la cursa de MotoGP a Le Mans

BarcelonaSempre que en una cursa hi ha pluja, passen moltes més coses. Especialment si és una cursa de motos. La de MotoGP a Le Mans no ha estat una excepció, una prova accidentada que Marc Márquez (Honda) hauria pogut guanyar si no fos perquè ha caigut quan anava líder destacat. Jack Miller (Ducati) ha pujat al graó més alt del podi per segona vegada consecutiva i Fabio Quartararo (Yamaha) s'ha situat nou líder de la categoria.

Hauria pogut ser un dia de glòria per a Marc Márquez, que tot just disputava la seva tercera carrera des que es va reincorporar al Mundial, prova de la qual havia estat absent nou mesos per lesió. Tres operacions després, i havent arribat a pensar que no podria tornar a competir, Márquez tenia a Le Mans l'oportunitat de tornar-se a sentir guanyador. Havia fet una bona sortida, havia mantingut el ritme dels capdavanters i havia arriscat quan queien les primeres gotes al traçat francès. El pas per box, per deixar la moto de neumàtics llisos i agafar la que estava preparada per a la pluja, havia anat com una seda i havia sortit primer. Tenia via lliure, camp per córrer, espai per marcar el seu ritme i temps per somiar amb la victòria. Fins que una caiguda arruïnava tots els plans: perdia el control de la moto a la sortida d'un revolt de dretes, accelerava massa fort, patia una fuetada i se n'anava a terra.

Dues caigudes

Al seu equip es posaven les mans al cap del que estaven veient. Márquez no defallia, tornava a pujar a la moto i es reincorporava a la cursa. Era divuitè i escalava fins a l'onzena posició. Arribava a rodar gairebé dos segons més ràpid que el líder. Però una altra caiguda, ara perquè perdia el control de la roda davantera, frustrava definitivament qualsevol opció de puntuar. No s'havia fet mal, però la moto havia quedat destrossada. El multicampió jurava en arameu mentre, capcot, tornava cap al seu box. Definitivament, no era el seu dia. I això que ho havia tingut a tocar.

Tot i no guanyar, Márquez era protagonista a Le Mans perquè, per uns minuts, havia fet creure a tothom que tornava a ser el Marc d'abans de la lesió. Un bany de realitat. El cap de files de Repsol Honda no ha perdut ni la fam competitiva ni la valentia d'anar al límit. Però encara li falta una mica per ser el d'abans. Caldrà esperar alguna cursa més.

'Flag to flag', quatre anys després

Això sí, Márquez no era ni de bon tros, l'únic a caure en una prova flag to flag (de bandera a bandera), circumstància que no es donava des de Brno (República Txeca) el 2017: encara que plogui, la prova no s'interromp i els pilots poden entrar al box a canviar la moto. L'inici era en sec però a la tercera volta començaven a caure gotes i els comissaris onejaven la bandera blanca per autoritzar els corredors a passar de neumàtics de sec a pneumàtics de pluja. De seguida entrava tothom, perquè l'aiguat era considerable. Márquez sortia primer i s'escapava. Miller, aleshores tercer, era l'únic que li seguia el ritme. Però amb el de Cervera a terra, la situació es girava com un mitjó.

Jack Miller guanya la cursa de MotoGP a Le Mans.

Miller tenia més bon ritme que Quartararo i no trigava gaire a superar-lo. Tampoc Johan Zarco (Ducati), que acabaria segon. Quartararo s'havia de conformar amb la tercera posició, però sumava uns punts molt valuosos que li permetien escalar fins a la primera posició del Mundial. En canvi, no tenien gens de sort Aleix Espargaró (Aprillia), Álex Rins (Suzuki) i Joan Mir (Suzuki), que també van llepar l'asfalt.

stats