Atletisme

El campió europeu d’atletisme que es disculpa per l’escena que avergonyeix l’esport

Jason Joseph argumenta que “estava bloquejat” quan va guanyar l’or i no va fer cas de Quique Llopis, que havia patit una aparatosa caiguda

ARA
2 min
Quique Llopis, després de la seva caiguda

BarcelonaEscena vergonyosa aquest diumenge en la final dels 60 metres tanca del campionat europeu d'atletisme que es disputava a Istanbul, Turquia. Comença la prova. Els atletes avancen, veloços, superant les tanques amb les seves llargues cames. Superen les quatre primeres, però, a l'arribar a la cinquena i última, l'esportista valencià Quique Llopis pateix una aparatosa caiguda. Cau a terra i es colpeja de forma violenta el cap i l'espatlla. La magnitud de la caiguda silencia l'estadi, perquè l'atleta estatal queda a terra, pràcticament immòbil.

Llavors, es produeix l'escena de la vergonya: la resta de corredors pràcticament no en fan ni cas. Especialment el campió de la prova, el suís Jason Joseph, que passa pel costat de Llopis celebrant la seva victòria. Gesticula de manera efusiva, somriu a la càmera i, pràcticament, ni s'adona del que està passant al seu voltant. Fa com si res hagués passat.

Aquest comportament s'ha fet viral a les xarxes socials i ha rebut nombroses crítiques, entre elles la de l'exatleta professional i actual candidat de Podemos a l'alcaldia de Madrid, Roberto Sotomayor. "M'avergonyeix l'actitud dels altres atletes, que han estat incapaços d'acostar-se a preguntar què estava passant amb l'atleta espanyol. Quina actitud més lamentable", va piular.

Per sort, els serveis mèdics de la Federació Espanyola d'Atletisme no van trigar a intervenir i van atendre Llopis amb celeritat. Al cap d'unes hores, ell mateix anunciava des de l'hospital que estava bé. "M'han fet proves i estic bé. Agraeixo totes les mostres d'estima i de suport", deia, mitjançant un vídeo.

La disculpa de Jason Joseph

Finalment, Joseph ha reaccionat i s'ha volgut disculpar mitjançant un missatge que ha publicat a les stories –tenen una durada de 24 hores– del seu perfil d'Instagram, on té prop de 8.500 seguidors. El campió europeu dels 60 metres tanca ha explicat que estava "bloquejat" després d'aconseguir l'or.

La disculpa via Instagrama de Jason Joseph.

"El primer és el primer. Sento no haver comprovat que estaves bé. Estava perdut en el moment. Totalment aïllat del que m'envoltava. Espero que estiguis bé, ens veiem en les competicions a l'aire lliure", ha escrit, sota una fotografia de Llopis.

stats