MOTOGP
Esports 02/03/2020

Es cancel·la la cursa de MotoGP de Qatar i s'ajorna la de Tailàndia

A Qatar només es disputaran les curses de Moto2 i Moto3 i a Tailàndia la cursa es posposa

M.m. / N.g.
2 min
Marc Màrquez, en acció

BarcelonaEl Mundial de MotoGP no començarà a Qatar i tampoc a Tailàndia. Dorna, l'empresa organitzadora del certamen, va decidir aquest diumenge suspendre la prova inaugural del Mundial per culpa del coronavirus. La decisió, però, només afectarà la categoria reina, ja que sí que es disputaran les proves de Moto2 i Moto3. Això es deu al fet que els equips d'aquestes dues categories ja són allà, on s'han fet aquest cap de setmana els tests de pretemporada, però no els de MotoGP, que després dels tests havien tornat a casa. El cas és que diumenge vinent les curses de Moto2 i Moto3 "es podran disputar amb normalitat", segons informava Dorna a través d'un comunicat.

La decisió s'ha pres aquest diumenge després de les reunions d'urgència entre l'empresa Dorna i el govern de Qatar i s'ha fet oficial al vespre. Durant la tarda, però, MotoGP ja ha estat avisant els equips, pilots i mecànics, que aquest dilluns havien d'agafar els vols cap a Losail. Alguns, però, ja havien marxat cap allà i hauran de girar cua. És el cas d'Aleix Espargaró, que ja estava viatjant amb la seva família cap a Doha i, minuts després de saber-se la notícia, va explotar a través de Twitter: "Chapeau, la gestió del GP de Qatar, no es podia fer pitjor! Chapeau!", va escriure, tot i que una estona més tard va esborrar el comentari.

El Gran Premi de Qatar del diumenge 8 de març havia de ser la primera cursa de la temporada de MotoGP. La següent hauria d'haver estat el GP de Tailàndia, però aquest dilluns de matinada el ministre de Sanitat tailandès, Anutin Charnvirakul, ha anunciat que la segona prova del calendari es posposa indefinidament per la crisi del coronavirus, fet que porta el Mundial de MotoGP a començar al cent per cent a principis d'abril, amb el GP de les Amèriques.

A més, Qatar volia imposar una quarantena de 15 dies a tots els participants (pilots o mecànics) italians o que haguessin estat últimament a Itàlia, "fet que feia absolutament inviable" el desenvolupament del Gran Premi tenint en compte "la important presència d'aquest país en la competició". I és que no només hi ha molts pilots italians, també hi ha molts mecànics i molts equips que provenen d'aquest país.

El govern de Qatar havia estat seguint amb atenció la crisi derivada del coronavirus i ja havia fet instal·lar una sala d'aïllament a l'interior del centre mèdic del circuit. A més, havia estat monitoritzant totes les arribades al país.

El GP del Qatar i el de Tailàndia són les últimes víctimes esportives del coronavirus, després que s'hagin ajornat algunes proves com el GP de la Xina de Fórmula 1, l'inici de les lligues xinesa i japonesa de futbol o el Mundial d'atletisme en pista coberta. També s'està estudiant la possibilitat de cancel·lar els Jocs Olímpics de Tòquio d'aquest estiu, tot i que per ara el COI creu que la cita es podrà desenvolupar sense problemes malgrat la ràpida propagació d'aquesta malaltia.

stats